ekonomi finanspara

Bitcoin Nedir, Değeri Nasıl Belirlenir, Bitcoin Nasıl Alınır?

Öncelikle bitcoin binlerce kripto paradan biridir fakat ilk piyasa çıkan kripto para olduğu için ve en çok yatırımı elinde tutuğu için en bilinenidir. Bitcoin tüm dünyada hızla değer ve popülarite kazanması ile girişimciler için de bir fırsat mı acaba, sorusu gündeme geldi.


Bitcoin

Bitcoin Nedir

Bitcoin herhangi bir ülkenin kontrolünde olmayan bir nevi dijital,sanal ve elektronik para birimidir. Aynı şekilde herhangi bir resmi kuruluş veya merkez bankası ile de bağlantısı yoktur. Bitcoin elle tutulamayan bir sanal para birimidir.
Bitcoin Satoshi Nakamoto tarafından 3 Ocak 2009 yılında ortaya çıktı. Ortaya çıkaran kişinin Satoshi Nakamato olarak ifade ediliyor. Bitcoin’in sembolü: ฿, kısaltması: BTC olarak ifade edilmektedir.
bitcoin nedir

Değeri Nasıl Belirleniyor?

BTC’nin değerini piyasadaki arz ve talep koşulları belirliyor. Talep artınca fiyatı artıyor, talep düşünce değeri düşüyor. 
Ayrıca dolaşımda sınırlı miktarda Bitcoin bulunmakta. Yeni BTC oluşturmanın önceden belirlenmiş bir limiti ve prosedürü olduğu için arza göre talep hızlı artarsa, Bitcoin değer kazanıyor.
Bitcoin satın alımı için öncelikle Türkiye’de borsalarını kullanmamız gerekiyor. Fiyat ve diğer özellikleri açısından tercih edilebilecek en popüler isimleri BTCtürk, paribu ve koineks olarak sıralayabiliriz. 

Öncelikle banka havalesi yoluyla bu sitelerden birinde açacağımız hesaba para yatırmalı ve ardından o günün BTC veya diğer kripto para kuruna göre alım yapmamız gerekiyor.

Bitcoin Satın Alma

Altcoin Nasıl Alınır?

Alım işleminden sonra isterseniz kripto paranızı o borsada tutabilir isterseniz de ilgili cüzdanlarınıza aktararak saklayabilirsiniz. Altcoin satın almak için ise yurtdışı borsalarını kullanmamız gerekiyor. En popüler yurt dışı borsaları Bittrex, Binance ve coinex diyebiliriz. Fakat son dönemde Türk borsaları da altcoin sayısını artırmaya başladı. 

Her altcoin her borsada bulunmadığı için, aktarım işleminden önce yatırım yapmayı düşündüğünüz altcoinin ilgili borsada bulunup bulunmadığını kontrol etmenizi öneririm. 



Türk kripto para borsasından, yabancı borsaya aktarım ise cüzdan kodlarıyla oluyor. Yani bir nevi ıban numarası gibi. Tabii o ayrı bir makale olur, internette bu konu ile ilgili izleyebileceğiniz videolar mevcut.

Blockchain  Nedir Nerelerde Kullanılır?

Satoshi Nakamoto’nun yayınladığı bir makalede bahsettiği blockchain teknolojisini temel alarak geliştirilmiştir. Bitcoin, herhangi bir merkeze veya kuruluşa bağlı değildir.Amaç ortada ki aracıları kaldırıp birebir iş yapma mantığına dayanıyor .

Örnek verecek olursak bankalar para transferlerinde dünya kadar komisyon ödüyoruz.Bu sistemde ise daha hızlı ve daha düşük maliyetlerle para transferi yapmamızı sağlıyor.

Yapılan kontratlar akıllı sözleşmeler yani block zincire kayıt edilen hiçbir veri değiştirilemiyor.
Hiç bir merkeze başlı olmadığı içinde hacker saldırılarından korunmuş oluyor.

Blockchain


Blockchain Hangi Alanlarda Kullanılabilir?

İlk olarak bankacılık sektörünü çok etkileyeceğini belirteyim.Transfer ücretleri çok daha düşük olacak ve daha güvenilir daha hızlı olması bu teknolojiyi öne çıkarıp bankaların işini zorlaştıracaktır.
Ticaret sektörü limanlar şirketler alışveriş yaparken evrak fazlalığı ve bekleme süreleri göz önüne alırsak buralarda işleri bayağı kolaylaştıracaktır.
Aslında lafı çok uzatmaya gerek yok bilgi ve evrak transferi olan bir çok sektörde kullanılabilir. Belki yarın seçimler bile bu teknoloji ile yapılabilir.

Altcoinler

KUENDE

Kuende projesi, Ocak ayında Türkiye’de faaliyetlerine başlayacak! Peki, Kuende nedir? Sosyal ağların Blockchain ve kripto alanında yeterince yer bulmaması bilinen bir gerçek.

Kuende ise farklı çevrimdışı oyunlaştırılmış aktivitelerine katılım sağlayarak kullanıcıların bu yolla token kazanmasını ve bu tokenleri gerçek hayatta kullanımını kendine vizyon edinmiş bir platform olarak karşımıza çıkıyor.Ekibi profesyonellerden oluşan işini ciddiye alan ve azimli insanlardan oluşuyor.

Kuende’nin ceosu Pavel le bir kaç kez konuştuk gerçekten projesi için canla başla çalışıyor.Bende bu projeye bir miktar yatırım yapanlardanım.

ETHEREUM (ETH)

ETH dan öncelikle bir çok insanın büyük beklentileri var,ayrıca 2018 de çok büyük kayıplar vererek çok kaybettirip yatırımcıları çok üzdü.Fakat 2019 da yeni güncellemeleri var,ocak sonu gibi olacak ama sarkma yapabilir.Yapılacak güncellemeler eth belkide baştan aşağı değiştirecek güncellemelerdir. ETh hızı dahada artacak ve bir çok ıco eth tabanını kullanıyor. Ayrıca Eth kurucusu Vitalik buterin bu işin dehalarındandır.

eth


IATO (MIOTA)

Evet akıllı evler,akıllı şehirler,makineler fabrikalar daha bir çok alanda kullanılabilir kripto para almanya da çok güçlü olması Bosch firmasıyla iş yapması ve araba firmalarıyla sürekli görüşüyor muhakkak sağlam anlaşmalar yapacaktır.

miota

Vechain (VET)

Öncellikle arkasındaki kişiler gerçekten çok çalışıyorlar.Ayrıca kendi borsasını kurdu ve baz para tabiki de VeChain bu da yükselme sebeplerinden biri olacak,yine bu kripto paranın sistemi kullanarak çıkan sağlam ıcolar var .Çin gizlide olsa desteklediği paralardan biri, bir çok kurumsal büyük firmalarla anlaşmaları var. Güney kıbrısta devlet bağlantılı şirketlerle blackhoin geliştirme toplantıları var.Bu ufak ufak gelişmeler yarın bir gün büyük çıkışlar yaratacaktır.

vet


TRON (TRX)

Tronun çok iyi bir pazarlama yeteneği var bence birinci sırada torent diye bir sistemi satın aldı.
Oraya isteğiniz şarkıyı filmi veya herhangi bir dosyayı yükleyip tron kazanabiliyorsunuz.
Tron alt yapısını kullanarak oyun yapanlara milyonlarca dolar yardım yapacaklarını açıkladılar.Gizlilik sistemine de geçeceğine söyledi ve hazırlık yapıyorlar yani gönderen ve alan gizli olabilecek ticarette aktarım da kişiler bilinmeyecek.

Ayrıca bazı firmalarla bağlantılar antlaşmalar yapacaktır.İşin başında ki adam tam bir pazarlama uzmanı bence bu kripto parada iyi kazandıracaklar arasında bulunuyor.

trx

BİNANCE (BNB)

En önemlisi kendi borsası olması ve bu borsa dünyada ilk 3’ün içinde olması ve bnb’nin kendi blockhain sistemine geçeceğini bildirmesi .
Binance ayrıca kayda değer bir açıklaması daha var 2019 da merkeziyetsiz bir borsa açacağını duyurdu.
Güvenlik konusunda da çok sağlamlar bir çok hackerin çabaları boşa gitti. Buda binance in itibarını artırdı yerini sağlamlaştırdı.
Belli dönemlerde de belli miktar da bnb yakmaları da kripto paraya değer katmaktadır.
Bnb nin bir çok yerde gerçek hayatta kullanmak için projeleri mevcut.

Engin Çilekci

Keşfet, Öğren, Paylaş

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Teknolojideki bu hızlı gelişme devam ederse nakit yerine çevrimiçi ödeme sistemleri (Bitcoin vb.) daha da fazla kullanılmaya başlanacak. Bu içeriğinizden ötürü, özellikle de BTC konusunda verdiğiniz bilgilerden ötürü, emeğinize sağlık.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu