2019 Yaz mimi
Merhaba arkadaşlar ara ara düzenlediğimiz mimlerden bir tanesi ile yani yaz mimi ile yine karşınızdayız. En son bahar mimi yapmıştık, yaza girdiğimize göre yaz mimi de eksik olmasın, değil mi?
Öncellikle beni mimleyen şiirler ve güzel sözler admini Ersin beye çok teşekkür ederim.
Arkadaşımızın yaz mimi yazısına buradan ulaşabilirsiniz.
Artık yaz mimi sorularını cevaplamaya geçebilirim :)
Artık yaz mimi sorularını cevaplamaya geçebilirim :)
1. Yaz mı Kış mı
Ben yazı tercih ederim. Neden mi? Öncelikle yazın doğduğumdan dolayı olabilir sanırım. Belki merak eden olur, 15 ağustos. Bir çok arkadaşımız kış mevsimini tercih etmiş ama bu soruyu bir de kışın sorun bakalım. Muhtemelen yaz diyebilirler ;) Havalar ısınsın artık tatile gidelim, köye gidelim, insanlar sokağa çıksın, ortalık şenlensin derler. Bu yüzden de insanların bu ruh hallerine henüz anlam veremedim galiba...
2. Hayallerindeki tatil yeri neresi? Nedenleri?
Ben Alaska'yı merak ediyorum, belki de daha çok insanlardan biraz uzaklaşmayı doğa ile baş başa kalmayı... Bir çok bölgesinde bakir yaşam olan yerlerden bir tanesi ve elbette biraz da merak işte. Siz de yorumlarınızla tavsiyede bulunabilirsiniz.
3. Tatil hakkındaki en büyük beklentin nedir?
Şimdi hangi amaçlı bir tatil olduğuna bağlı. En yorgun olduğum dönemlerde full her şey dahil olan yerlerde olmak isterim. Hiç bir şeye el sürmemek ve eksiksiz bir tatil olması benim için en uygunu ama yok sadece yeni yerler keşfetmek, doğada yeşillikler içinde bir yer olursa ve çok da yorgun değilsem, kendim yapmak, pişirmek, emek harcamak, yorulmak, doğada gezmek isterim. Bu sorunun tam cevabı mıdır bu, bilemedim ama aynı düşüncede olduğumuz kişiler aşağı yukarı anlamıştır.
4. Sınırsız bir bütçe, sınırsız bir yol masraf hakkı olsaydı elinde, bunu nasıl kullanırdın?
Ben öyle çılgınlar gibi dünyanın her yerine gitmek istemezdim. Öncellikle çocuğumun eğitimi ve geleceği için gerekli yatırımları yapardım. Her işimi yoluna koyduktan sonra belli bir düzende gitmek, istediğim yerleri belirler ilk önce ilk görmek istediğim yerlere ve yardıma muhtaç olan ülkelerde çocukların ve ihtiyaç sahiplerinin ziyaretlerine giderdim. Tabi başta kendi ülkemiz olmak kaydı ile.. Nasıl olsa bütçede sıkıntı yok. Ben rahatsız olurdum bu kadar parayı sadece kendi zevklerim için harcamaya, siz ne düşünürsünüz bilmem.
5. Unutamadığınız bir tatil anınız var mı?
Aslında çok var... Unutmadığınız deyince ne bileyim, sanki sadece yazdıklarım aklımda ve diğer her şey kaybolmuş gibi her şeyi hatırlıyorum :) Bir keresinde bir yaz aşkı yaşamıştım. Gerçi kışın da biraz devam etmişti ama hava soğuduğundan mıdır nedir, biz de soğuyup ayrılmıştık. Ayrıca bir keresinde biri boğulmuştu.
6. Yazın yapmaktan en çok zevk aldığınız aktivite nedir?
Tabi burada da seçenekler var. Yazın başta deniz, kumsal, yüzmek gelir. Daha fazla yer görmek, gezmek. Bir de balık tutmak. Yazın daha çok balığa gidiyorum, istavrit ve mırmır yakalıyorum. Bir de yazın bahçede domates, salatalık, patlıcan, kabak yani kendi bahçemde meyve , sebzelerle ve toprakla uğraşmakta hoşuma gidiyor.
Umarım tatmin edici bir yaz mimi olmuştur :) Arkadaşlar mim yazmak isteyenler buradan alıp devam ederler. Ben isim belirtmek istemiyorum. Katılmak isteyen herkes kendini mimlendi varsaysın...Hepinizi seviyorum. Saygılar ve Sevgiler.
80 Yorum
Güzel bir mim yazısıolmuş, emeğinize sağlık. Ben Hint Okyanusunda bile balık tutmayı beceremedim. Bol bol besledim balıkları, sanırım bana göre değil, artık kabullendim :))
YanıtlaSilTeşekkür ederim bende ilk başlarda çok besledim ama sonra onlar beni besledi zamanla olur umudunuzu kaybetmeyin
SilTatil deyince benim aklıma hemen anne ve babamın yaşadığı, bir çok eski dostun yazları bir araya geldiği küçücük ilçem geliyor aklıma.
YanıtlaSilSınırsız bütçe sorusuna verdiğiniz cevaptaki duyarlılık içinde ayrıca tebrik ederim sizi.
Evet herşeyin eskisi makbul eskilerin hiç bir şeyi kalmadı samimiyet dahil teşekkür ederim
SilEmeğinize sağlık, çok güzel bir mim olmuş. Bende sizle sınırsız bütçe ve tatil konusunda aynı fikirdeyim.
YanıtlaSilAynı fikirleri paylaşmamız ne hoş çok teşekkür ediyorum hoş yorumunuz için saygılar
SilTatil konsepti insanın ruh haliyle çok alakalı.
YanıtlaSilGezmek görmek de gerekli ayakları uzatıp deniz-güneş-kum üçlüsünün keyfini çıkartmak da...
Hatta mümkünse 1 hafta gezip 1 hafta dinlenmeli :)
Evet bazen tatil bile yapmak gelmez insanın içinden teşekkürler
Sil16 Ağustos doğumluyum. Ama bende bir terslik var sanırım çünkü yazı hiç sevmiyorum.:) Belki de Adana çok sıcak memleket olduğu içindir.. Yayla insanıyım aslında..
YanıtlaSilİhtiyaç sahiplerine,çocuklara yardım etmek çok güzel bir düşünce.. Allah nasip etsin.
Öncellikle amin diyeyim gerçi haklısınız bölgeye görede yaz kış tercihi değişebilir bir çok kez adanaya gelen biri olarak tercihinize saygı duyuyorum teşekkürler.
SilAynen abi yazım kendi bahçeni ekip sebze ve meyve yemek çok keyifli oluyor verdiğin emeğin karşılığını aldığını görmek
YanıtlaSilEmek vermeden bir şey olmuyor ama beni hoşuma gidiyor helde toprağa emek veriyorsan saygılar.teşekkürler.
SilO sınırsız bütçe bende olsa var ya eve sokamazlar :)
YanıtlaSilgirersin müdürüm girersin bıkarsın gezmekten bak tecrübe konuşuyor ona göre :)
SilYok ya hayatta beni kimse eve sokamaz. 2 günlük tatilde bile EDskişehir'de durmuyorum. Hele ki sınırsız bütçe olacak. Ooooo:)
Silİyi bakalım öyle olsun ama ben yinede sanmam :)
SilBencil davranmamışsınız
YanıtlaSilteşekkürler bencillik iyi bir huy değil zaten.
Silgüzel mim olmuş...
YanıtlaSilteşekkür ederim.
SilYaz mimleri keyifli oluyor ben yaz geldiği için mutluyum ☺️
YanıtlaSilDerya senin memleketi az çok bildiğim seni anlıyorum yazın tadını çıkar diyeyim :)
SilYaz mimine sınırsız bütçe sorusu damgasını vurdu, değişik ve güzel cevaplar çıkıyor. Senin cevabın da çok güzeldi, yüreğine sağlık. Alaska hayali de hoşuma gitti.
YanıtlaSilTeşekkür ederim belki Alaskada komşu oluruz saygılar.
SilYardıma ihtiyacı olanları unutmamanız takdire şayan çok güzel bir mim ve verdiğiniz cevaplar..
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim umarım herkes aynı hassasiyeti gösterir saygılar emine hanım
SilGüzel ve keyifli bir mim.
YanıtlaSilAlaska beni de çekiyor
ne diyeyim belki komşu oluruz teşekkürler.
SilÇok güzel bir mim olmuş keyifle okudum. Ben de yazı sevenlerdenim :)
YanıtlaSilYaz seven ender kişilerdeniz bahar hanım saygılar.
Silheeey alaskaya gittim yaaa. amerikadan geçtiim. greenpeace ile buzlara sıkışmış balina kurtarmaya gittiim :)
YanıtlaSilDeep ben senle takılmaya karar verdim sen bizi baya gezdirirsin gibi geliyor :)
Silçok güzel bir mim olmuş. Yaz tatili hepimizin hayali
YanıtlaSilteşekkürler lerzan hanım
SilGüzel bir mim ,bu sıcak günlerde kışı arıyorum ama tatil fikri de güzel :)
YanıtlaSilteşekkür ederim saygılar.
SilBu zincir içerisinde yer alan başka bir blog sayfasında da yorum olarak yazmıştım. Bu tip konularda biraz eski kalmışım. Güncelleme yapmam lazım :-) Mimleme konusunu bana detaylı anlatabilecek biri var mıdır? :-)
YanıtlaSilMehmet bey mim blogcunun güncel veya herhangi bir konuda kendince sorular oluşturup daha sonra bunları cevaplaması daha sonra da yazdığı yazının sonun bir kaç blogger arkadaşını etiketleyip yani mimleyip bu yazıda ki soruların aynısını kendi cevapları ile yayınlayıp başka arkadaşları mimlemesi yani etiketlemesi ile devam eden bir halka gibi düşünün saygılar.
SilÇOK HARİKA HAZIRLANMIŞ BİR MİM TEBRİKLER.
YanıtlaSilçok teşekkür ederim saygılar
SilRica ederim.
Silsaolun
SilÇok güzel bir mim olmuş :D
YanıtlaSilteşekkür ederim
SilYaz mimi güzel bir mim yazısı olmuş. Alaska'ya bir gün gideriz inşallah :)
YanıtlaSilUmarım blogerlar hep beraber gidicez alaskaya
SilYazı tercih eden biri olarak alaskayi merak etmeniz garip alaskanin kendine özgün doğal yapısı ve oranın kendine özgü evlerinin tasarımı muhteşem eğer sınırsız bir butcem olsaydı alaskada yaşamayı tercih ederdim . Tabi sizin buzların erimesini beklemeniz gerekiyor.
YanıtlaSilYaz seven kişilerin alaskaya gitmesi nasıl bir gariplik taşıyor anlamadım ben ben yılın 12 ayı yaz olsun diye bir düşüncem yok artık Alaskaya gitmek için buzların erimesini bekelemniz gerekmiyor sanırım siz sanırım alaskanın köylerinde çekilmiş 20 sene önceki filmleri çok izlemişsiniz :)
SilYaz mevsini benim de tercihimdir. Bu mimi ben de yapacağım , muhtemelen haftaya yaparım :)
YanıtlaSilNe güzel yaz sevenler artıyor haftaya okuruz umarım nilüfer hanım teşekkürler.
SilBenim tercihimde yaz olurdu kesinlikle ama açık söylemek istersem her gün bahar kadar yaz kadar olsun bu metni okuyanlara
YanıtlaSilteşekkürler kıymetli yaz mimi yorumu için
SilYaz mimi hazırlamakta geç kalmışım eyvahlarım olsun. Ama güzel bir mim olmuş yüreğinize sağlık. Sınırsız bütçeniz olduğunda hayal ettiğiniz tercihleriniz için de çok tebrikler. Ne güzel böyle düşünmeniz. İnşaallah da o hayali bütçe gerçek olur ve hayallerinizi en güzel şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Hadi çok amin :)
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim ee her zaman istiridye mim yayınlayacak değil demi :) iyi dilekler için çok teşekkürler.
SilÇok güzel bir mim olmuş. Yaz denince güzel anılar geliyor insanın aklına
YanıtlaSilaynen öyle teşekkürler güzel anılar yaşamanız dileği ile...
SilKeyifli bir yaz mimi paylaşmışsınız. Balık tutmak, toprakla meşgul olmak gibi bizi doğaya tekrar yaklaştıran uğraşlara aslında hepimizin ihtiyacı var. Yaz dönemlerini bol güneşli, enerji depolayabileceğim yerlerde geçirip sonbahara zinde ve keyifli girmeyi seviyorum ben. Alaska beni biraz zorlardı galiba:) İşin gerçeği, çok sıcak ve çok soğuk pek bana göre değil galiba. Bahar insanıyım; mayıs ve eylül seviyorum. Üşüme yok, terleme bunalma yok:) Paylaşımınız için teşekkürler. Emeklerinize sağlık.
YanıtlaSilama mim de ya kışı ya yada yazı seçmekten başka seçenek olmadığı için tercihimi yazdan yana kullandım. Dediğiniz gibi toprakla uğraşmak çok güzel topraktan geldik toprağa gideceğiz ama topraktan çok uzaklaşıyoruz. güzel günler yaşamanız dileği ile saygılar.
SilAlaska pek sıcak bir bölge olmasa da yine de tatil yapmak için mükemmel bir seçim. Bir de 6 ay gece 6 ay gündüz olayı var; esas zorlayacak seçim bu olurdu sanırım. Siz hangisini seçerdiniz? Keyifli, hoş bir mim daha okuduk :) Yüreğinize sağlık :)
YanıtlaSilE şimdi yazı seçtim diye hiç karda görmeyelim mi yıl boyu :) ben muhtemelen gündüzü tercih ederdim.çok teşekkür ederim
SilHiç balık tutmaya gitmedim çok huzur verici olduğunu söylüyorlar.
YanıtlaSilevet huzur veriyor ben baya tecrübe ettim teşekkürler
SilGüzel bir yaz mimi olmuş . Ve sınırsız bir bütçe ile yapacaginiz yardima muhtaç çocuk ve aileler için kısmi en etkili kısmı olmuş bu ince davranışının için tesekkurederiz
YanıtlaSilÇok teşekkür ederiz saygılar
SilEmeğine sağlık keyifli bir mim olmuş.
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim yusuf bey saygılar
SilGüzel bir mim olmuş. Emeğinize sağlık 😊🤚
YanıtlaSilteşekkürler saygılar
SilBen de Eylül dogumlu oldugumdan sanırım sonbaharı seviyorum, bu yıl yaz sıcak başladı, sıcagı sevmiyorum :)
YanıtlaSilişte bahar seçeneği olmadığı için ben tercihimi yazdan yöne kulandım . Hep baharı yaşamanız dileği ile
SilTatil için Alaska hiç aklıma gelmezdi.Küba'yı çok merak ediyorum ben de...
YanıtlaSilAlaskadan sonra yanınıza uğrarım yurdağul hanım saygılar :)
SilNe kadar kış insanı olsamda yaz mimi eğlenceli olmuş:)
YanıtlaSilteşekkürler kralice saygılar :)
SilAlaskada Ev yapmak isterdim bende şahsen :) iyi fikir bencede. Mim gerçekten keyifli olmuş teşekkürker.
YanıtlaSilBen teşekkür ederim ersin bey belki Alaskada komşu oluruz saygılar
SilŞöyle deniz kenarında bir müstakil ev de ekleyelim kenarlara bir yere. Güzel bir mim yazısı olmuş.
YanıtlaSilteşekkür ederim umarım sizin gönlünüzde ki de olur saygılar.
SilYaz mimi soruları çok güzelmiş. Tatil için Alaska'ya gitmek ilginç bir fikirmiş doğrusu. :)Millet Hawai'ye falan gitmek ister genelde. Siz yaz sıcaklarını pek sevmiyorsunuz sanırım. :) Ben de oralara gidebilmeyi çok isterim. Aslında imkanım olsa dünya turuna çıkmak isterim de olmuyor malum ekonomik koşullar işte. Anca resimlerine bakıp, belgesellerini izliyoruz. Kahretsin gerçekler :)
YanıtlaSilGülhan hanım hayat bu belli olmaz ama umarım istediğiniz yerele gitme şansı yakalarsınız saygılar.
Sil