kültür sanat

Güney Koreli Sanatçı Dain Yoon ‘un Akıl Almaz Optik İllüzyon Sanatı



Güney Koreli makyaj sanatçısı Dain Yoon ,diğer makyaj sanatçıları gibi uzun kirpik ya da dolgun dudaklar yaratan sıradan yanılsamaların ötesinde, zihnimizle oyun oynayan ve gerçekliğe meydan okuyan sıra dışı yanılsamalar yaratarak bizi bir bulmacanın merkezine yerleştiriyor. Üstelik hiçbir aşamada photoshop gibi düzenleme hilelerine de ihtiyaç duymuyor. Yani yarattığı şaheserler tamamen orijinal ve gerçekten kafa karıştırıcı kareler!

Yoon, eserlerinin ilham kaynağını “insanlar ve onların karmaşıklığı” olarak niteliyor. Ayrıca sanatı için şu ifadeleri kullanıyor, “İnsanların sahip olduğu çok boyutlu perspektiflerin ifadesini, kendi bedenimi boyayarak bütünleştiriyorum.”

Dain Yoon’nın Gerçeküstü Sanatı


Yoon, özenli makyajını bir resim biçimi olarak anlatıyor ve vücudunu bir tuval olarak kullanıyor.


Yoon kendini bir görsel yanılsama sanatçısı olarak tanımlar. Sulu boya ve kozmetik malzemeleri kullanarak dudaklarını, gözlerini ve genel yüzünü boyayarak inanılmaz bir yanılsama oluşturabilir.

sanat

Tüm yaratımları oldukça etkileyici, photoshop’u kullanmadığına inanmak gerçekten zor!

sanat

Yoon, vücut sanatının, insanların dünyayı deneyimleme şeklini yansıttığına inanıyor. “İnsanlar yanılsamalarda yaşıyor” diyor.

sanat

Sanatçı, photoshop olmadan kendini inanılmaz optik yanılsamalara dönüştürüyor.

sanat

sanat

sanat

Dail Yoon, her çizimi için 3-12 saat arası sabırla çalışıyor ve ortaya bu olağanüstü görüntüler çıkıyor.

sanat

sanat

Her bir çalışmayı tekrar tekrar inceleyin. Her defasında farklı hisler uyandıracak ve her defasında daha da derinleşecek bu keşif.

sanat

sanat

“İnsanlar her şeyi kendi öznel yollarıyla görüyorlar. Örneğin, insanlar gökyüzünü gördüklerinde, gökyüzünün sadece mavi olduğunu düşünürler. Ama aslında, gökyüzünün rengi o kadar çok renkten oluşuyor ki. Benim yanılsamalarım gerçekliği ve algıyı çarpıtıyor.”



Dain Yoon, bu inanılmaz yanılsama temalı sanat eserleriyle 20.000’den fazla instagram takipçisi kazandı ve her geçen gün bu sayı katlanarak artıyor.


Neyin gerçek, neyin çizim olduğunu anlamak çok zor. Elindeki çaydanlık gerçek mi? Çaydanlığı tutan el peki?

Görsel kaynak: designdain

Engin Çilekci

Keşfet, Öğren, Paylaş

İlgili Makaleler

36 Yorum

  1. Dain Yoon bir sanat sergilemiş resmen. Bu tür optik ilizyon çalışmalarına hayranlık duyuyorum. Yeteneğini tebrik ediyor ve meraklılarına ilham olmasını diliyorum.

  2. Evet değişik ve güzel bir sanat tarzı bence biraz inceledikten sonra Gerçekten harika bir sanat eserleri olduğunu biz de anladık o yüzden de yayınlama gereği duyduk değerli yorumunuz için teşekkür ederiz.

  3. Dain Yoon ne kadar da enteresan çalışmalar yapmış böyle. Cidden sanat yani. Özellikle ters yüzü çok etkileyici buldum. Bir de saat kullanılan çalışma çok etkileyici. Sayenizde bu sanatçıdan haberdar olduk. Çok teşekkürler keyifli bir paylaşım olmuş. 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu