faydalı bilgiler

Çay Lekesi Nasıl Çıkar? En Pratik Çözüm

Bütün öğünlerimizin vazgeçilmezi gün içerisinde her fırsatta tükettiğimiz çay, kimi zaman görünmez kazalar neticesinde başımıza dert açabilmektedir. Bu yazımızda özellikle kadınların korkulu rüyası olan “Çay Lekesi Nasıl Çıkar” sorusunun cevabını arayacağız…


Çay Lekesi Nasıl Çıkar?

Pek çok kimse halı, koltuk veya elbiselerine dökülen çay konusunda son derece endişelidir; hatta kimimiz bu lekelerin hiç çıkmayacağını bile düşünür. Bu yazıyı okuduktan sonra ister şekerli olsun ister şekersiz, çay lekeleri konusunda endişeye kapılmanıza gerek kalmayacak.

Çay Lekesi Çıkarma

Çay lekelerinden kurtulma konusunda dikkat edilmesi gereken husus; erken müdahale ve doğru yöntemin kullanılmasıdır. Erken müdahale edilmediği takdirde kuruyan çay lekesini çıkarmak daha fazla uğraştırıcı bir hal alabilir. Bu bilgi ile birlikte, halı, koltuk veya giysilerinize çay döküldüğünde öncelikle ilk yapmanız gereken şey, çay dökülür dökülmez çay lekesinin kabasını yumuşak, beyaz bir bez veya kâğıt havlu ile almak. Bu işlem esnasında lekenin dökülen yerin derinliklerine işlememesi için bezi bastırmamaya dikkat etmek son derece önemli.

Lekenin kabasını aldıktan sonra, ılık su ve sirkeden oluşan çay lekesi çıkarıcı karışımı hazırlayın. Temiz bir bezi hazırladığınız sirkeli su karışımına batırıp, çay dökülen bölgeyi çevreden merkeze olacak şekilde silin. Bu işlemi leke kayboluncaya kadar uygulayın ve lekenin temiz bölgelere bulaşmaması için dikkatli olun.Temizleme işlemi bitince ıslatılmış beyaz bir bez kullanarak lekeden arındırılmış bölgeyi iyice durulayın.

İşte “çay lekesi nasıl çıkar” sorusunun cevabı bu kadar basit. Peki siz bu konuda ne tür önerilerde bulunursunuz? Aşağıdaki yorum kısmına kendi yöntemlerinizi eklemeyi unutmayın!


Tavsiye yazı- Giysiden Halıdan ve Koltuktan Mürekkep Lekesi Nasıl Çıkar?

Engin Çilekci

Keşfet, Öğren, Paylaş

İlgili Makaleler

38 Yorum

  1. Çay lekesini çıkarmak için sirke iyi fikir; en iyi leke sökücülerdendir. Çok çay tüketen bir toplum için bu tür lekelerle sık sık karşılaşabiliyoruz. Leke çıkarıcı olarak sunduğunuz öneri faydalı olacaktır. Teşekkürler paylaşım için.

  2. Biz teşekkür ederiz yorumunuz için evet toplum olarak çay içmeyi çok seviyoruz kendimden biliyorum. Bu tip kazalar için faydalı olur umarım saygılar.

  3. Çay lekesi adeta biz kadınların kabusu gibidir. Lekeyi ilk sildiğimizde çıkardığımızı düşünürüz ama ertesi güne yeniden gösterir kendini 🙂 O yüzden ne kadar faydalı bir yazı yazdığınızı tahmin bile edemezsiniz.

  4. Çay bardagı elinden düşmeyen bir insanım çay hakkında herşeyi bilirim derdim yanılmışım çay lekesinin çıkarılmasında sirke kullanımını ilk defa duyuyorum ve çay lekesi çıkarılmasında sirkenin faydasını sayenizde ögrendim teşekkürler bilgi daragcıgıma degerli bir bilgi katkınızdan dolayı

  5. Çok sevindim faydalı olduğuna evet çayı seven bir millet olarak sık yaşanan çay dökülmelerine karşı bu formülleri uygulayabilirsiniz.

  6. Ben de şekerli çay lekesi çıkmaz diye biliyorum yada zor çıkıyor yani. Her türlü çay lekesini çıkarmak için buradaki ipuçlarını takip ediyorum o zaman.

  7. Güzel bir yöntem miş. Ben de direk çamaşır deterjanları çıkarıyor biliyorum. Ama işlemiş olanı denemediğim için aklımızda bulunsun.

  8. Çok faydalı bir bilgi ellerinize sağlık,ben halıya genellikle çay döktüğümde hemen deterjanlı bir bezle silmeye çalışırdım yinede tam anlamıyla yok edemezdim bunu mutlaka deneyeceğim teşekkürler,bu tarz yazılarınızı bekliyor olucam��

  9. Genellikle koyu sohbetler arasında tam da konuyu bölen bir şey olur offf artık çay çoktan yere dökülmüştür ve hanımlar birbirine bakar. İşte tam da bu sırada gelen soru Çay lekesi nasıl çıkar? bir sürü cevap gelir ama ben şimdi yeni bir yöntem öğrenmiş oldumm sirkeli su :)) artık bu durumla karşılaştığımda yepyeni bir bilgiyle ve gururla Çay lekesini en iyi sirkeli suyla çıkarabiliriz diyeceğim :))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu