kişisel bakım

Cilt Güzelliği ve Cilt Sağlığı İçin 10 Öneri

Cilt Güzelliği İçin Etkili Öneriler

Cilt Güzelliği ve Cilt Sağlığı İçin Öneriler
Hepimiz sağlıklı, parlak bir cilde sahip olmak için en iyi seçenekleri bilmek isteriz. Bu yazımızda cilt güzelliği için öneriler ve uygulanabilecek yöntemlerden bahsedeceğiz.
  1. Dermatoloğa görünün- Özellikle 30’lu yaşlarda herkesin mutlaka bir dermatoloğa görünüp cilt sağlığı muayenesi yaptırması gerekir. Bu durum olası bir cilt kanseri veya diğer cilt hastalıklarının erken teşhisi için çok önemlidir.
  2. Yüz kaslarını hareket ettirin- Aynanın karşısına geçin ve alfabedeki harflerin hepsini sesli bir şekilde söyleyin. Böylece yüz kaslarınız çalışacak ve erken sarkmaların önüne geçecek. Yaşlılıktan dolayı sarkan gıdı bölgesi ve yanaklar herkesin korkulu rüyasıdır. Sizde çeşitli egzersizlerle erken yaşlanmanın önüne geçin.
  3. Bolca Su Tüketin- Bol su içmek her şeye faydası olduğu gibi cilt güzelliği için de olmazsa olmazlardandır. Az su tüketen insanların yüzü daha kuru ve kırışıklık oluşumuna meyillidir. Herhangi bir sağlık probleminiz yoksa, günde ortalama 3 litre su tüketmeye dikkat edin.
  4. Yüzünüze Masaj Yapın- Yüze masaj yapmak kan dolaşımını hızlandırarak daha sağlıklı bir cilt görünümüne kavuşmanızı sağlar.
  5. Karbonhidratı Azaltın- Erken yaşlanmanın önüne karbonhidratları azaltarak geçin. Çok severek yediğimiz pilavlar ve makarnalar aslında cildimiz ve bedenimiz için pek sağlıklı değil. Bunlar kan şekerini hızla yükseltip, hızla düşürdüğü için, zaman içinde kilo alıp derimizi aşındırabilir. Eğer ben vazgeçemem diyorsanız mutlaka hareketli olun ve aşırı kilodan korunmak için düzenli spor yapın.
  6. Kozmetik ürün kullanımını en aza indirin- Kullandığınız makyaj malzemelerini en aza indirmeye çalışın, çünkü bunlar cildin hava almasını önleyip kurumasına ve çatlamasına neden olabilir. Ayrıca, makyajı ciltten etkili bir şekilde temizlemek, daha temiz ve sağlıklı bir cilde sahip olmanızı sağlar. Bu nedenle asla makyajla uyumayın ve uyumadan önce cildinizi iyice arındırıp nemlendirin.
  7. Pirinçten Gelen Güzellik- Pirinçleri suya koyup 1-2 saat beklettikten sonra süzün ve bu pirinç suyuyla yüzünüzü yıkayın. Ayrıca, bir cilt toniği olarak da pamuk yardımıyla uygulayabilirsiniz. Hem pilav yapar hem de güzelliğinize güzellik katarsınız. Bir diğer yöntem de, pirinç unuyla sütü karıştırıp yüz maskesi olarak uygulamaktır.
  8. Uyku Sürenize Dikkat Edin- Cilt güzelliği ve genel sağlığın en önemli bileşenlerinden bir diğeri de sağlıklı bir uyku düzenine sahip olmaktır. Uykusuzluk cildin en büyük düşmanlarındandır. 
  9. Güneşe direkt maruz kalmayın- Güneş sağlığımız için hayati öneme sahip olsa da, güneşe direkt maruz kalmak cildimizde kalıcı hasarlara yol açabilir. Bu nedenle, dışarı çıkmanız gerektiğinde koruyucu giysiler, şapka ve güneş kremini ihmal etmeyin. Bu sayede cildinizin erken yaşlanmasını önler, daha sağlıklı bir cilde sahip olursunuz.
  10. Nemlendirici kullanın- Cildin nem oranını kaybetmesini önlemek ve her zaman ışıltılı, genç ve güzel bir cilde sahip olmak için mutlaka düzenli olarak nemlendirici kullanın. Kullanacağınız nemlendiricinin doğal içeriklerden oluştuğundan emin olun. Kimyasal içerikler cilde faydadan çok zararlı olabilir.

Engin Çilekci

Keşfet, Öğren, Paylaş

İlgili Makaleler

26 Yorum

  1. Cilt Güzelliği ve Cilt Sağlığı İçin yapılması gereken 10 Öneriden şükür ki 9'unu uyguluyorum. Ama uyku düzenine pek dikkat edemiyorum. Genel sağlığım için dikkat etmem gerekiyor:) çok güzel faydalı bilgiler için teşekkürler.

  2. Cildimin hem sağlıklı hem de güzel olması için çok güzel öneriler. İlk sıradaki dermatoloğa gitmeyi en son düşünürüm, önceliğim doğal yollarla yapabileceğimi yapmak, buradaki tavsiyeleri uygulamak, sonra tabi ki o da olur.

  3. Söylediğiniz öneriler o kadar önemli ki..Uyku kısmı bazen ben de sorun olsa da diğerlerine dikkat etmeye çalışıyorum elimden geldiğince .Pirinç suyuyla cildimi sürekli yıkıyorum çok faydalı gerçekten 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu