kişisel gelişim

Başarılı İnsanların Olmazsa Olmaz Özellikleri


BAŞARILI İNSANLARIN OLMAZSA OLMAZ ÖZELLİKLERİ


“Bir insanı bu hayatta acaba en çok ne mutlu eder” sorusunu zaman zaman herkes kendine sormuştur.  Peki,  gerçekten de bir insanı ne mutlu eder ya da tabiri caizse onu mutluluktan havaya uçurur? Bu soruya aslında herkesin vereceği cevap nettir; “BAŞARI”. Gerek sosyal gerekse iş hayatında insanlar başarıya ulaşabilmek için neredeyse bütün hayatlarından vazgeçerler. Fakat burada önemli bir kaç nokta belirtmekte fayda var. Bu önemli noktalardan ilki şudur “Fark Yaratmak” Yani aslında başarıyı elde etmek için imkânların,  şartların çokta önemi yoktur.  başarılı insanların özellikleri arasında bulunan “fark yaratmak” kavramı sizin de başarılı olmanız için aklınızda bulundurmanız gereken önemli bir kriterdir.

İkincisi de;  sevdiğimiz uğraşlar bulmaktır.  Büyük başarılara imza atan insanların hayatları incelendiğinde;  hemen hemen hepsinin çok zor şartlardan geldiğini,  büyük acılara ve badirelere kafa tuttuklarını söyleyebiliriz. Yani,  başarılı insan olabilmek aslında anlatıldığı kadar kolay değil ama çok da zor değildir.  Neden mi;  insan gerek sosyal gerekse iş hayatında başarılı bir profil çizmek istiyorsa kesinlikle ulaşmak istediği hedeften vazgeçmemeli ve hedefe odaklanmalıdır. Atalarımızın da belirttiği gibi “sabır acıdır meyvesi tatlıdır” sözünde olduğu gibi aslında zorluk çekmeden kolay kolay başarıya ulaşmak pek mümkün değildir. 

Şöyle dediğinizi duyar gibiyim “ama benden daha az çalıştı, şöyle oldu böyle oldu hedefine ulaştı. Ben daha çok emek verdim ama onun ulaştığı yere ulaşamadım”. Evet, haklısınız, siz çok önem verdiniz ama ulaşamadınız o hedefe, bir başkası ulaştı. Ancak belirtmek gerekir ki, sizin de atladığınız önemli noktalar bulunmaktadır. Peki, nedir bu önemli noktalar? Öncelikle sakin bir ortama geçerek kendinizi birkaç saat ya da bir gün boyunca dış dünyayla ilişkinizi keserek dinlemelisiniz.  Acaba nerede hata yaptım,  neden böyle oldu gibi…  Daha sonra hatalarınızı yazıp yanına da yapmanız gerekenleri yazmalısınız ki daha iyi sonuç alabilesiniz!

Eğer gerçekten başarının sizinle olmasını istiyorsanız “erteleme” kavramını hayatınızdan çıkarmalısınız.  Üzerinizden ölü toprağını silkeleyip çalışmalara başlamalısınız. Örneğin;  başarılı insanların en önemli özelliği erken kalkmalarıdır. Güne zinde ve pozitif başlamak başarının anahtarlarındandır. Olumlu ve pozitif bir zihinle uyanıp,   güzel bir kahvaltı sonrası kahvenizi yudumlarken o günü nasıl geçirmeniz gerektiğine dair planlar yaptıktan sonra, buyurun sahne sizin, başarıya ulaşmak için kullanabilirsiniz.

Başarılı Olabilmek İçin Yapılması Gerekenler  


1. Erken Kalkın: Yukarıda da belirttiğimiz gibi erken kalkmak başarının en önemli anahtarları arasında yer alır. Uzmanlara göre;  güneş doğmadan önce uyanarak tüm gün zinde kalabilirsiniz.

2. Beslenmenize Özen Gösterin: Bir insanın yaşam kalitesini uyku kadar beslenme de etkiler.  Beynin çalışması dolayısıyla başarılı insan olmak için doğru beslenme en önemli etken olarak karşımıza çıkar. 

3. Spor Yapın: Düzenli uyku ve beslenme sonrası ardından yapılan spor; sizi hem psikolojik hem de fizyolojik başarıya götürür. 

4-)Sevdiğiniz İşi Yapın: Başarılı olabilmek için sevdiğiniz işle meşgul olmanız gerekir.  Sadece sırf hayatınızı idare etmek için çalıştığınız işte başarılı olmanız mümkün değildir. Sevdiğiniz işi yapmanız, o işte çok daha başarılı olmanıza yardımcı olur. 

5-)Cesur Olun Ve Risk Alın:  Kesinlikle cesur olup risk alırsanız eninde sonunda siz de istediğiniz başarıya ulaşabilirsiniz. Yani; bir nevi girişimci olmanız gerekir.

6-)Asla Denemekten Vazgeçmeyin: Başarısızlıklara rağmen dimdik ayakta durarak savaşmanız gerekir ki o güzel meyveyi yiyebilesiniz. Tam vazgeçecekten Edison’u aklınıza getirin, ampulü icat etmek için nasıl uğraştığını ve 100. Denemesinde başarıya ulaştığını unutmayın!

7-)Kendinizi Geliştirin: Başarılı insanların özellikleri arasında bulunan sürekli gelişime açık yönleri size de iham vermelidir. Öğrencilik ömrümüzün sonuna kadar devam etmelidir. Dünya çok hızlı değiştiği için sizin de o değişime ayak uydurmanız gerekir ki başarıya ulaşabilesiniz. 

Tavsiye Yazı: Hedefinize Ulaşmanızı Sağlayacak Kişisel Gelişim Aşamaları

Engin Çilekci

Keşfet, Öğren, Paylaş

İlgili Makaleler

52 Yorum

  1. Başarıya ulaşmak insanin sağlığını,refah seviyesini, mutluluk en seviyede çıkarır bu amacın peşinden koşmak çabalamak
    Hayattan bir gayesi olmayan bugünü düşünüp yarını düşünmeyen insanlar başarısız kalmaya devam edecektir

  2. Başarı için planlı olmak, ertelememek, farklı ve özgün olmak, özgüvenli ve cesur olmak gerekiyor. Belirttiğiniz gibi sağlıklı bir bedene ve zihne sahip olmak da önemli, yaşamımızı buna göre dizayn etmeliyiz. Teşekkürler, her maddesi de çok önemliydi.

  3. Erken kalkınca gerçekten daha azimli oluyorum erken kalkmanın çok etkisi var aslında 🙂 Her gün yapabilsem bir de inşallah alışkanlık haline getiririm.Güzel yazı için teşekkürler.

  4. Israrcı olmak, hemen pes etmemek başarı için en önemli kıstas sanırım. Bununla birlikte belirttiğiniz diğer maddeler de durumu perçinler. Teşekkürler paylaşım için.

  5. Başarılı olmak hepimizin kendi hayal ve isteklerinde ulaşmak istediğimiz bir nokta galiba..
    Evet spor yapmak bana çok iyi geliyor çok motive oluyorum..
    Güzel yazmışsınız emeğinize sağlık.

  6. "Başarının anahtarı" deyince hep düşünmüşümdür.Ne de güzel yazmışsınız "başarı basamaklarını" ….hepsi bir birinden değerli ve önemli ama sabır şart…kalemine saglik editör…

  7. "Sabır acıdır meyvesi tatlıdır." Benim icin yoğun anlam içeren en değerli cumlelerden biridir. Yazınızın zamanlaması benim için tam yerinde ve zamanında diyebileceğim türden oldu tebrik ediyorum.

  8. Başarılı insanlara baktığımda yapabilecekleri bir konuda uğraş gösterdiklerini gördüm. Çünkü çoğu insan olmadığı kişi gibi olmaya çalışıyor bu nedenle başarıyı tadamıyor. Kendini tanımakla işe başlanmalı ve burada sıraladıklarınızın tamamını değil yarısı yapılsa bile başarı merdiveni hazırda bekliyor olacaktır. "Öncelikle sakin bir ortama geçerek kendinizi birkaç saat ya da bir gün boyunca dış dünyayla ilişkinizi keserek dinlemelisiniz. Acaba nerede hata yaptım, neden böyle oldu gibi… Daha sonra hatalarınızı yazıp yanına da yapmanız gerekenleri yazmalısınız ki daha iyi sonuç alabilesiniz!" burayı çok sevdim ayrıca

  9. Yazımızı beğenmenize çok sevindim.Dediğiniz gibi son zamanlarda insanlar kendileri değil hep bir başkası olma gayretinde ve buda insanların hep bir bocalama ve başarısızlık getirmektedir. değerli yorumunuz için teşekkür ederim.

  10. Başarili Olmak Icin Kesinlikle Emeginizi Vermeniz Lazim Ben 6 Ay Boyunca Spor Yaptim Ve Suanda Inanilmaz Bir Degisimdeyim Sonuna Kadar Pes Etmemek Kendini Her Zaman Iyi Hissettirir.

  11. Hayatta başarılı olmak aslında çok kolay. Sadece isteyerek başlayabilirsiniz. Başarılı olmak için bir takım görevler olsa da düzenli uyku, doğru beslenme,spor, keyif veren aktiviteler bunlar bizi başarılı olmamız için motive eden faktorlerdir. Bir işe başlamadan önce bedeninize ne kadar olumlu enerji verirseniz iş hayatınızda da, sosyal hayatınızdada o kadar başarılı olursunuz.

  12. Başarılı insanların özelliklerine baktığımızda başarılı olma aşamasına gelene kadar hedeflerine sadık kalmaları ve en önemlisi rutinini hiç bozmamasıdır. Sizinde yukarıda bahsettiğiniz gibi başarılı insan olma özelliğinin ilk maddesi Erken Kalkma. Bence bu başarının temel taşı

  13. Başarılı insanların özellikleri başlığı altında yazılanları 5 / 7 oranında tutturdum. Sağlıklı beslenme dersindeki karnem çok kötüydü, iyi ki oradan buraya geçmişim, moralim düzeldi biraz. = )

  14. Sevdim bu yazıyı çok, Edison örneği harika olmuş. Başaranın en önemli sırrı asla vazgeçmemek bence de… Kendini dinlemekte çok iyi. Erken kalkmak, spor yapmak istiyorum ama pek yapamıyorum yine de bu maddelerin hepsini uygulamaya çalışacağım, teşekkürler…

  15. Başarı için olmasa da genel alışkanlık olarak listedeki şu maddeleri uyguluyorum;

    Erken Kalkın
    Spor Yapın
    Sevdiğiniz İşi Yapın
    Cesur Olun ve Risk Alın
    Asla Denemekten Vazgeçmeyin
    Kendinizi Geliştirin

    Ama sağlıklı beslenme konusunda hayatım boyunca hiçbir olumlu adım atamadım. Bu sorunu da çözersem tamam olacak gibi.

  16. Aynen işin büyük bir kısmını çözmüşsünüz az daha gayretle hem daha sağlıklı bir yaşam hemde daha sağlıklı bir iş hayatına sahip olacaksınız gibi teşekkürler.

  17. Bence başarı engebeli yollardan geçip istediğini elde ettigindeki özgüvene sahip olma duygusudur.para parayı çeker derler bence doğru olan başarı başarıyı çeker.sizde başarılı insanların özellikleri ile bize ışık tutunuz.tesekkur ederim

  18. Başarılı öğrenciler insanların olmazsa olmaz özellikleri başlığını facede gorunce dedim hurpost beni nasıl tarif etmiş hemen bir okuyun bakalım valla madde madde başarılı kisilerin özelliklerini vermişsin (benim yani )bu arada sizde çok başarılısınız

  19. Kaleminize sağlık , hepsi tamamda şu Güneş doğmadan kalkma işini ömrümce yapamadım. (Bayram namaz vakitleri) hariç. Çok istiyorum lakin maalesef yapamıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu