editördenweb

Blog Yazarları Ve Okurlarına 12 Tavsiye

Blog yazarlarına faydalı bilgiler

Bloglar Arası Etkileşimler

Son zamanlarda blogları gezerken dikkatimi çeken şeyler oluyor, başka arkadaşların yakınmalarını da duyuyorum. Ben de kendimce ufak tefek tavsiyelerde bulunmak istedim, gözlemlerimin sonucu olarak.
Belki uyguluyorsunuz belki de uygulamıyorsunuzdur. Hatta yazıma yorumlarda, fikirlerinizle katkıda da bulunabilirseniz çok mutlu olurum.


1. Mümkün mertebe bir çok bloğu izleyiciler kısmından takibe alın, wodpress bloglarına abone olun. Bu şekilde başka blogger arkadaşlar da sizi takip eder.
Ama lütfen karşı taraf sizi takibe alınca biraz zaman geçince takipten çıkmayın
hoş bir hareket olmuyor.

2. Sayfa ziyaretlerinde en makbulü anahtar kelimeli girişler olmakla birlikte sayfasına gireceğiniz kişinin, facebooktan veya farklı sosyal medya  linkinden giriyorsanız.


Tıklayıp sayfaya geçtiğiniz zaman 2 saniye durup geriye basmayın sayfadan çıkmayın. Hızlı giriş çıkışları olan sayfalar google sıralamasında geriye düşüyor. Böylelikle arkadaşınıza
fayda yerine zarar verebiliyorsunuz. Örneğin browserda birkaç blog açtıktan sonra yorum yapın. Bu şekilde diğer blogların sayfaları da açık bir şekilde beklemiş olur.

3. Lütfen anahtar kelimeli girişlerde çok gerilerde ki sayfalarda bulunan anahtar kelimeli girişler olmasın, çünkü Google diyor ki, adam 10 sayfa geçti ve 11. sayfadaki bu siteye neden giriş yaptı.Bunu da çok geçerli saymıyor ama diyelim ki 3. sayfada bulunan siteye anahtar kelimeli giriş olacak ondan önce önünüzdeki sitelere en az 1-2 tane kısa süreli giriş çıkış olursa google önünüzdeki sitenin beğenilmediğini ve sizinkinin tercih edildiğini düşünür.

4. Başlık yorumculuğu yapmayın bazen ters köşe olabiliyorsun çünkü kişi başlıkta söylediği konuyu yermiş veya övmüş olabiliyor:) Veya konuya dikkat çekmek adına bir başlık koymuş oluyor.


Ya ben yorum yapmak istiyorum ama o kadar uzun ki, yazı hepsini okumak istemiyorum diyorsanız, en azından yazının hangi konu hakkında olduğunu anlamaya çalışın lütfen. Veya yazıyı
beğendiğinizi, bir ürün öneriliyorsa merak ettiğinizi, ilginizi çektiğini belirtin. Veya sadece selam verin ama konuyla tamamen ilgisiz bir yorum yazanın emeğine saygısızlık olur.

Tavsiye yazı: Seksenli Yıllarda Öğrenci Olmak

Blog yazarlarına ve okurlarına tavsiyeler


5. Lütfen yorumunuz elinize sağlık olmasın eğer yemek tarifi değilse biraz daha uzun yorum yapmayı başarabiliriz sanırım.


Ayrıca arkadaşlar bilmeyenler için konu başlığının yorum içerisinde geçmesi blog için değerli ve önemlidir. Çünkü seo bunu önemsiyor aramadaki sıralamanız da değişir olumlu yönde tabi.

6. Bir şekilde bloguma girdiniz ve yine 3 kelime yorum yapıp çıktınız.Toplam 20 saniye kaldınız google yemez arkadaşlar bu arkadaş 20 veya 30 saniyede hem yazıyı okudu hem görsellere baktı birde üstüne yorum yaptı. Google diyor ki hayırdır yazıyı bile okumadan ne yorumu bu anlatmak istediğimi anladınız umarım ??


Unutmayın ki, siz de kendi bloğunuz için desteğin hakkaniyetli ve doğru yapılmasını beklersiniz, aynısını siz de yapmalısınız.

7. Ayrıca siteye girildiğinde sayfa dolaşmalarında dikkat edelim her sayfada 5 saniye veya 5 dk kalmayalım bunun makbulü yazarın yazdığı yazıyı ortalama 2 dk da okuyacaksan 
5 dk kalmanın anlamı yok ama 3 dk da okunacak bir yazıdan da 20 saniyede çıkmayalım.

8. Bloga yada siteye girdiğiniz de tek yazıyla kalmayın arkadaşlar nasıl sizin hite ihtiyacınız varsa karşı tarafında ihtiyacı var.

O yüzden girdiğinizde en az 4-5 yazısını ziyaret edin ve yorumunuzu bırakın. Ayrıca sadece yorum da destek değildir  Sosyal medyada başkalarının linklerini
paylaşırsanız, onlar da sizi paylaşır ve yazınız daha büyük kitleye ulaşır.

Bloggerların beklentileri


9. Mümkün mertebe karşı tarafa karşılık verin yani nasıl o sizin ziyaret ve yorumlarınıza ihtiyaç duyuyorsa sizde onun ziyaretlerine ihtiyaç duyuyorsunuz.


Yani ziyaretlere ve yorumlara geri dönüş yapın hemde bu bir nezakettir. Blog yazarları birbirine destek amaçlı takipleşiyor ve bu geri dönüşler gerçekten çok önemli.

10. Özellikle reklamları olan arkadaşlarda sayfayı açtığınızda sayfa sonlarına inmeye özen gösterin çünkü çok cuzi de olsa reklam gösterimleri de para kazandırıyor ayrıca sayfaya artı değer katıyor.


11. Arkadaşınızın sitesi x sitesi çok seviyorsunuz, arkadaşınızı her gün ziyaret ediyorsunuz. Eğer hiti çok yüksek bir haber sitesi değilse veya yeni yazı yazmadıysa hergün girmeyin zarar vermese de karda sağlamaz.


12. Bir de gözlemlediğim ve hoşuma gitmeyen bir durum zaman zaman birkaç kişilik gruplar halinde başka bloggerlar hakkında sosyal medyada yapılan imalar.

İsim vermeseniz de bahsi geçenlerin blog yazarları olduğunu anlıyoruz ve bunlar benim de arkamdan konuşur diye düşünüp uzak dururum ben açıkçası. O tarz paylaşımların altına yazanlar da bunu düşünmeli bence.

Bu başkasını kötülemek için yazıyorsa, gün gelir benim hakkımda da yazar diye düşünün önce. Ayrıca sözü edilen belki sizin tanıdığınız sevdiğiniz biri. Bilmeden yaptığınız yorum onu kırıp üzebilir.

Hepimiz ister hobi, ister kazanç amaçlı yazalım insanlığımızı, sevgi saygıyı unutmadan işimizi yapmalıyız. Paylaşılamayacak, bizleri hırs dolu canavarlara dönüştürecek hiç bir şey yok ortada.Tüm yazarlarımızı okurlarımıza ve bloggerlarımıza sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Tavsiye yazı: Büyük Blog Takip Etkinligi Buradan Okuyabilirsiniz

Engin Çilekci

Keşfet, Öğren, Paylaş

İlgili Makaleler

116 Yorum

  1. 8-9-10 göz kırpıyorum sen anla 🙂

    Ya benim içimdekileri anlatımışsınız . Çok iyi oldu bu . Tebrik ederim. Bizbirimizi nasıl destekleriz diyenler için harika paylaşım bu paylaşıma 🏆👏👍. Desteğe devam

  2. Hızlı çıkış konusuna katılıyorum…Bende bu durum çok sık yaşanıyor bu ara..Kes kopyala yapıştır yorumlar zarar veriyor..Bunlara ek olarak destek reklamına tıklama yaparken lütfen tam tıklasın..tık yapılan url tam açılmadan kapatılıyor..benimde dikkat etmedigim konular varmış özen göstereceğim teşekkürler editor

  3. 10 puanlik bir yazi. Her maddesine katiliyorum. Hele de son maddeye. Tesadüfen bu paylasimlari görünce tabii ki anliyoruz. Ben bu tarz paylasimlara yorum yazmamaya calisirim çünkü dediğin gibi tanidiğim bir arkadas olabilir. Hiç hoş değil bence. Ikili problemler iki kişi arasinda çözülmeli. Blog yazarlari ve okurlarinin faydalanacaği maddeler. Tebrik ederim ☺️

  4. Bu gözlemleriniz ve bloglara yönelik olarak tavsiyelerde bulunmanız yapıcı ve olumlu davranıştır. Blogdaş olarak birbirimize destek vermek iyi birşeydir. Yeterince tavsiyelerde bulunmuşsunuz Engin Bey,umarım olumlu yönde dönüşler olur.Selametle.

  5. Bak bloggerlar hakkında harika detaylara değinmişsin burada yazılanlarçok önemli noktalar.Bende bazen uzun yazıları okuyamıyor ve saçma yorumlar yapıyorum:))Keşke her gün bir yarım saatim olsa da blogumla ilgilenebilsem yorumlar arttıkça herkese geri dönüş yapınca her şeyi okuyamıyor insan bu yüzden aksilikler olabiliyor.Sevgiler.

  6. Belki bir gün beklentiniz olur yada olanlar var daha çok bilmeyenler için yazdım tabi herkesin düşüncesi ve yaptıkları farklı burdan herkes kendine yarayacak bilgileri alsa yeter saygılar teşekkürler.

  7. her bakış açısına saygımız var ben olması gerekeni yazdım herkes yapmak istediğinde tabi ki de özgür ama sadece bu işi yapanlar var ve bu konulara özen gösterilmemesinden şikayetci bizde bildiklerimizi nacizane aktardık saygılar.

  8. Takipçi sayımı arttırmak ya da daha fazla yorum almak gibi bir beklentim yok. Sadece aynı düşünce ve duyguda olduklarımla buluşmak, farklılıklarla çoğalmak isteğindeyim. Yine de bu buluşmalar için Google tarafından tanınmak gerekiyor tabii ki. Yazınız bu açıdan öğretici olmuş, teşekkürler.

  9. Okumak istediğim yazılar varsa okuyor ve söyleyecek bir kaç kelamım varsa yazıyorum ama sırf beni takip etsinler diye uğraşmıyorum. Hatta takip butonunu kaldırdığım oluyor bazen ama soranlar olduğu için tekrar koyuyorum. Ben bu şekilde takip etmiyorum blogları çünkü. Ben seni takip ettim, sen de beni takip et şeklindeki yorumları da sevmiyorum. Hedefim gerçekten yazdıklarımla ilgilenenler. İyi bir blogcu değilim anlaşılacağı üzere. 🙂

  10. Engin hocam öncelikle hayırlı olsun reklamları yayınlamaya başlamışsın. senin adına gerçekten sevindim.
    yazdıklarının hepside gerçekten doğru tespitler.. bende hemen çıkma oranlarından çok memnun değilim kendi sitemin..
    ayrıca direk giriş yerine , bir anahtar kelime ile google üzerinden aratarak girmek gerek..

    bu arada verdiğin taktik hoşuma gitti 🙂 aynı kelime ile yukarılarda çıkan sitelere hemen gir-çık,
    ama istediğin siteye gir dolaş google gözünde değerli olsun. haha.. güzel ama bizlere de yaparlarsa fena gerçekten..:)

    başarılar..

  11. Özellikle Google konusunda verilen tavsiyeleri çok faydalı buldum. Bu yazıya bu kadar yorum gelmesinin nedeni blog yazarlarının ilgisini çekmesinden. Biz de bloğumuzda yazı yazarken blog okurlarının ilgisini çeken, onların faydasına olan yazılar yazalım ki okunsun ve yorumlansın. Gerçi blog okurları pek yorum yapmaz ama olsun sayfada kalma süreleri yazıyla ilgilendiklerinin göstergesi zaten. Çok teşekkürler, güzel bir paylaşımdı.

  12. Oldukça faydalı bir yazı olmuş. İşlerimin yoğunluğundan dolayı blogcu arkadaşları ziyaret edemiyordum son zamanlarda etkisi hemen hissediliyor; gelen ziyaretler de kesiliyor.

  13. Aslında blog yazarlarının bilmesi gereken temel şeyleri açıklamalı bir şekilde anlatmışsınız tabi bunlar biraz kişilerin kendine kalmış şeyler, yukarıda belirtilen maddelere uyulmasını rica ediyorum ve blog yazarlarının o duyarlılıkta olduğunu düşünüyorum. Teşekkürler

  14. Çok teşekkür ederim Sizin gibi tecrübeli bir arkadaşımdan daha bir fikir bir tecrübe daha duyduk umarım bu güzel yorumu ve hatırlatmayı arkadaşlar okur.Teşekkür ederim evet bu google güncellemeleri nedeniyle bir aydır reklamlarımız yoktu yeni geldi hayırlısı olsun bakalım maddi tek kazancımız onlar manevi olarak paha biçemiyorum çünkü sizin gibi kıymetli arkadaş kazançlarımızda var saygılar sevgiler.

  15. Şöyle anlatayım arkadaşınız hafta bir yayın paylaşıyor ama siz her gün siteye giriyorsunuz bazen günde bir kaç kez hatta bazıları hergün girip reklamda yapıyor bu karşı tarafa zarar verir mesela adsensenin banlanmasına yol açabilir. Ve sizin site yöneticisi tarafından yönlendirildiğinizi arkadaş olduğunuzu düşünebilir her gün siteye girmek çok faydalı olmaz yani yukarıda bahsettiğim şartlarda bir site değilseniz.

  16. Blog yazarları ve blog okurlarına tavsiyeler yazınız hepimiz için kritik önemde. Blog dünyamızın gelişmesi hepimize bağlı. Yazınızdan ve yorumlarda arkadaşlarımızın paylaştıklarından kendime de notlar çıkardım.

    Yazınıza naçizane bir minik öneri de ben getireyim okurlara yönelik kendi blogumdan da örnek vererek. Blogda tek tür içeriğim yok. Kimi içeriğim hafif magazine dönük, kimisi düşündürücü kimi ise meraklısı her aradığını bulabilsin o konuda diye kapsamlı ve hayli uzun. Bu noktada paragraflama çok önemli. Ben biliyorum ki, o bilgi veren, meraklısına hitap eden yazılarımın tamamı baştan sona okunmayacak. Paragraflama yapmak işte bu aşamada önem kazanıyor.
    SEO için de, yazıyı okuyan blog okurları için de paragraflar hiyerarşisi çok faydalı. Hiç paragraflama yapılmamış bazı bloglarda 2500 kelimelere yaklaşan dev metin blokları oluyor; bu da okuru ürkütüyor. Paragraflamalar metni analiz etme ve tamamını okumayacak okurun istediği paragrafı okuyup yazının ana fikrini alması açısından kolaylaştırıcı.

    Bu arada reklamlarınız geri gelmiş; hayırlı uğurlu olsun. Blog yazarlarına sunduğunuz detaylı reçete için teşekkürler. Gelecek yazılarınızı da merakla beklerim. Selamlarımla

  17. Çok faydalı bir yazı olmuş, bunların çoğunu uygulamaya çalışıyorum ben ama içinde bilmediklerim de vardı, çok teşekkürler 🙂

  18. Umarım bu yazıyı okurlar ki pek zannetmiyorum okuduklarını çünkü yine tek sayfa açıp gidiyorlar yorumlara bakınca bir çogunun okumadığını anlıyorum :)Hayırlısı olsun teşekkür ederiz katkılarınızdan ötürü

  19. Bloggerda maalesef yorumlar için karakter limiti olduğundan, yorumun devamını bu şekilde giriyorum, bilginize…

    3. … ve BİNGO! İyi bir yorum yazdığınızda, genellikle bu domino etkisi yaratır (yani çoğunlukla)… Etkili bir yorum hoş bir tartışma ortamı yaratabilir ve bu da yaptığınız yoruma çeşitli cevaplar gelmesi, dolayısıyla konuyla alakalı daha fazla yorum yapılacağı anlamına gelir. İşte bu ziyaret ettiğiniz bloğa müthiş bir katkıdır ki, bunun karşılığını fazlasıyla alırsınız (dikkat çeken yorumu yapanın kim olduğu genelde merak edilir ve yorum kısmındaki linkine tıklanır. Dolayısıyla kendi bloğuna da azımsanmayacak sayıda hit çekmiş olur.) Bunu neden anlattım, çünkü bundan sonra yapacağınız yorumlara biraz daha dikkat ederek, "ben sana yorum yaptım, sen de benim yazıya yorum yap" klişesinden öte, bloğunuza organik trafik çekerek daha büyük bir fayda elde edebilirsiniz. Ayrıca siz ne kadar faydalı bir yorum yaparsanız, size yapılacak yorum da o derece faydalı olacaktır. Benden söylemesi 😊

    "Blogger"lığa ve "blogger dostlarına" değer verenlere küçük bir tüyo vereyim, kendim de yapmaya çalışıyorum bunu; yazıyı okuduktan sonra yorum yapmak isterseniz, yazıda geçmesi gereken ama yazarın atladığı bir anahtar kelimeyi yorumda kullanabilirsiniz. Ben bunu yaparken genellikle arama motoruna konu başlığındaki anahtar kelimeleri girip sayfa sonundaki sık aranan uzun kuyruklu kelimeleri yorum içerisinde çeşitlendirerek kullanırım ya da adwords anahtar kelime planlayıcısından bir iki tane arama hacmi yüksek kelime bulup yorumda kullanırım. Tabii bunu her zaman yapamıyorum ama ara ara böyle jestler yapmak da hoşuma gidiyor. Nihayetinde bunu yapmak 5 dakikamı bile almıyor. Sevgili Engin'in de dediği gibi "Paylaşılamayacak, bizleri hırs dolu canavarlara dönüştürecek hiçbir şey yok ortada." Hırslarımızdan sıyrıldığımız vakit bu iş çok daha keyifli hale gelecektir.

    Not: Aslında yazmak istediğim o kadar çok şey var ki, maalesef uzun yazıların pek okunmadığını bildiğimden kısa keseceğim ama tartışmaya açık yorumlar gelirse, belki o zaman yine yazarım bir şeyler 😊 Bir de "sen kimsin ki bize tavsiyede bulunuyorsun" diye merak eden olursa, sadece bu işin perde arkasını iyi kötü bilen biri olarak yaptım bu paylaşımı (yorumu). Önerilere dikkat edip etmemek tamamen sizin tasarrufunuzda elbette. Lütfen sizler de bildiklerinizi ve deneyimlerinizi paylaşın, belki birilerine farkında olmadan büyük bir iyilik yapmış olursunuz, kim bilir…

  20. Ben özellikle son günlerde sıklıkla dillendirilen yorum konusuna değinmek istiyorum, sanırım bir çok blogger arkadaşımızın da ortak sorunlarından biri bu. Muhtemelen yazdıklarıma katılmayanlar hatta şiddetle karşı çıkanlar olacaktır. Sadece rica ediyorum dikkatli okuyup değerlendirsinler. Ayrıca tartışmaktan da çekinmesinler, zira bu konuyu tartışıp doğru noktada buluşmak zorundayız.

    DİKKAT! Bu bir sitem yorumu değil, sadece bilgi alışverişi.. Şimdiye kadar bloğuma yorum yapan-yapmayan, katkı sunan-sunmayan, istisnasız, herkese teşekkür ediyorum. 

    Şimdi öncelikle, gerçek ziyaretçilerin (organik) pek yorum yapma alışkanlığı olmadığını biliyoruz (en azından Türkiye'de durum böyle.) Bloglarımıza yorum yapanlar ise genellikle yine bloggerlar.  Hal böyle olunca yapılan yorumların neden bu kadar özensiz olduğu da açıkçası insanı düşündürmüyor değil. Benim anlamakta zorlandığım ise, bir blogger nasıl olur da SEO'dan bihabermiş gibi yorum yapar? Eğer yapılan yorum içeriğe değer katmıyorsa, yorum yapmanın ne anlamı var? Tekrar söylüyorum, herhangi bir ziyaretçiden bahsetmiyorum bloggerların yaptığı yorumlardan bahsediyorum. Bu gerçekten ciddi bir sıkıntı ve bu konuda bir şeyler yapmamız gerekiyor. Sevgili Engin Çilekçi, siz zaten blog yazarlarına ve okurlarına uygun tavsiyelerde bulunmuşsunuz yazınızda, ben de bu anlamda küçük hatırlatmalar yapmak isterim müsaadenizle;

    1. Yapılacak yorumda amaç her zaman değer katmak olmalı. Değer katacak yorumunuz ya da yazılan yazı ile ilgili bir fikriniz yoksa, uygun bir yorum bulamadıysanız, en azında 2-3 dakika kadar sayfada kalın, mümkünse ikinci bir sayfayı da inceleyin. Burada küçük bir not düşmek istiyorum; değer katan yorumdan kastım uzun yorumlar yapmak değil, kısa da olsa yapacağınız yorum içerisinde anahtar kelime ve varyasyonlarına yer vermeye dikkat edebilirsiniz. Örneğin, bu yazının başlığı "blog yazarları ve okurlarına 12 tavsiye" şeklinde. Siz bu başlığı olduğu gibi de kullanabilirsiniz ama benim önerim anahtar kelimeleri çeşitlendirerek kullanmanız yönünde. Başlık üzerinden ve içerikte geçen kelimeler üzerinden birkaç tane örnek vereyim, bakalım bu yazı için nasıl anahtar kelimeler türetebiliriz.. "blog yazarları", "blog okurları","bloglar arası etkileşim", "blog yorumları", "blog tavsiyeleri", "blog takibi", "wordpress blogları", "google sıralaması", "uzun yorum yapmak", "seo", "yüksek hitli bloglar" vb. daha bir çok anahtar kelime ve uzun kuyruklu anahtar kelimeler türetmeniz mümkün (daha çok var ama arama motorları spam olarak algılayabilir diye fazla anahtar kelime kullanmamaya dikkat etmek durumundayım.)

    2. Tabi yorum yaparken tekdüze olmak zorunda da değilsiniz; faydalı, aynı zamanda eğlenceli, esprili yorumlar da yapabilir, bir hikayenizden ve deneyiminizden bahsedebilir, yazarın eksik bıraktığı bir detayı tamamlayabilir, sorular sorabilirsiniz (konuyla alakalı 😉)

  21. Blog yazarları ve okurlarına çok güzel detaylı bilgiler vermeniz çok iyi olmuş. maalesef birçok blogger bunlardan haberdar değil. umarım bu yazıyı okuyan herkes bundan sonra daha dikkatli olur. blogger olmak düşman olmak anlamına gelmiyor birbirine destek olmak bu işin ilk kuralı 🙂

  22. Bloglar arası etkileşimler başlıklı yazınız önemli detayları içeriyor. Umarım bunu okuyan herkes dikkatli olur bundan sonra. Yorum ve ziyaretler ile birbirimize destek olalım derken farkında olmadan köstek olabiliyoruz. Bilinçlenme açısından önemli bir paylaşım oldu teşekkürler.

  23. ben teşekkür ederim tabi ki burada yazılanlar destek olmak amaçlı bilgilendirmeler blog yazarı bunların hiçbirinide yapmayabilir ama karşı tarafında aynı şekilde davranacağını bilmeli saygılar.

  24. Ben gün içerisinde yarım saat gibi bir süreyi blog kardeşliği akışımdaki yeni postları okuyup, yorum yazarak değerlendiriyorum. Birbirimize destek vermezsek bu iş olmaz. Blog Yazarları Ve Okurlarına 12 Tavsiye isimli yazınız bu doğrultuda paylaşılmaya değer. Bazı insanlar yazınızdaki kapsamda destek vermeyeceklerse de hiç vermesinler. Çok haklı bir yazı olmuş. Elinize sağlık.

  25. dikkatimi çeken, wordpress bloglarına daha hiç yorum yapmadım. anahtar kelime hiç daha böyle bi şeye bakmadım. bütün bloglara girer okurum, anahtar kelime ne işe yarıyo ki yaa 🙂

  26. Evet eski tadı kalmadı herkes tembelleşti okumak istemiyor videosunu izlemek istiyor o yüzden okuyucu kitlesinin çoğu o yöne kaydı sağlık olsun biz devam ediyoruz teşekkür ederim değerli yorumunuz için

  27. Ece hanım yavaş yavaş öğrenir bilmediklerinizi sorarsınız size ziyarete gelince şöyle izah edeyim ben size geldim 3-4 yorum yaptım sayfa ziyareti yaptım siz bana bir kere döndünüz buda sizin blog ziyaretini düşünüyor kimseye bir şey yapmadınız yoksa saygılar.

  28. Üç gün önce okudum sonra tekrar geldim yorumlara kadar okudum paylaşımınız duygularımıza tercuman olmuş ve tespitleriniz çok isabetli.. Acizane düşüncelerimi paylaşmak istedim.. Blogculuğun eski tadı kalmadı, herkes instagram ya da youtube hesaplarında güzel reyting yapıyor, reklam ve tanıtımlarını görüyorum kazançda sağlıyor olmalılar =) Ben eski bir blogger olmama rağmen takipçi sayım bile çok değil. Yorumlarımda çok az sıkıntı yok =) Emeğin olduğu yerde güzellik olmalı bence her yönüyle arkadaşça..

  29. Enine boyuna ve anlamak için tekrarlayarak okudum oğlum. Açıklamalarının mantıklı olduğu yadsınmaz. Öylesine yapılmış yorumları elbette anlıyoruz.
    o zaman yorum yapmayacaksın. Google'ı konuşturman çok güzeldi. Tabii ki birimiz hepimiz için düşüncesini benimsemeliyiz.
    Ben teknik konularda çok zayıfım mesela. Bu yaştan sonra aklının ermediği konularda yeni bir şey öğrenemiyorsun da 🙁
    Bloggerlardan hep yardım edenlerim oldu. Sonunda bana kızdılar ama neden kızdıklarını bile anlayamadım.
    Bir tanesi reklamları yerleştirdi. Oradan gelir olsa bile onu da anlamam, zira sanırım onun için de yapılması gereken bir şey vardır ve ben
    onun ne olduğunu asla bilmiyorum.
    Emeğine sağlık oğlum. Bilgilendirici bir yazıydı 🙂

  30. Blog yazarlarına tavsiyeler yazınızı ve yorumların büyük çoğunluğunu okudum. Güzel bir yazı olmuş, emeğinize sağlık. İlk maddede ki takip edip geri takip edildiğinde takipten çıkanlara bir türlü anlam veremiyorum.

  31. Teşekkür ederim mehmet bey bana yapılan yorunlardan da anlayacağınız üzere ben epey bir kişi gerçekten fazla vakitler harcayarak destek veriyorum onlarında saolsun %80 ni geri dönüş sağlıyor

  32. örneğin benim bloguma girerken google açıp vefa hakkı yazıp ilk sayfa 4. sırada bulunan benim siteme tıklayarak gelirsen blog için faydalı oluyor organick giriş oluyor ve aradığın konu başlığı ile ilgili google beni daha yukarılara taşıyor anahtar kelime google da aradığın kelime oluyor saygılar.

  33. Cem Bey merhaba,
    Bu konu hakkında yazılacaklar sanırım hiç tükenmeyecek ve benim de yazacaklarım hep yarım kalacak 🙂 Bloğumda bu tür paylaşımlar yapmıyorum, daha doğrusu kişisel blog formatında kullanmıyorum bloğumu. Bu nedenle hazır Engin Bey böyle bir konuya değinmişken ben de gelip bir iki kelam etmek istedim 🙂 Belki daha sonra başka bir blog açar ve orada bu tür konulara yer veririm. O zamana kadar blogger dostların bloglarında içimi dökmeye devam 🙂 Saygılarımla.

  34. Kusura bakmayın hiçbir kasıtlı ihmalim yoktur. Doktorumun tavsiyesi üzerine ancak iki günde bir girebiliyorum bilgisayara, bazen de yaşım itibarıyla tam takip edemiyorum. Öğrenmeye gelince,
    bu yaştan sonra o biraz zor. Bana yardım edenlerin sonradan sergiledikleri kırıcı halleri yazmak istemiyorum. O nedenle varsın böyle gitsin blog hayatım. Sizi daha
    fazla ziyaret ederim bundan sonra 🙁

  35. Yazıyı baştan sona kadar okudum. Yorumlarada şöyle bir göz attım. Güzel bir anlattım olmuş.Blog yazlarları ile ilgili yazınızda çok doğru tespitler yapmışsınız. Çok teşekkürler bilgiler için.

  36. Birbirimize destek olmayı önemseyenlerden biriyim ve elimden geldiğince zaman buldukça destek olmak için çabalıyorum. Bende faydalı olmasını diliyorum çok teşekkür ederim sevgiler saygılar bizden

  37. Oldukça faydalı, her maddesi ayrı önemli bir yazı olmuş. İade-i ziyaret, siteye girip birkaç saniye içinde çıkma ve diğerleri. Kanun haline gelmemiş kuralları önemsemiyoruz millet olarak bu çok net. İçimizde bu sorumluluğun bilincinde çok az insan var. Umarım birkaç kişi de olsa bu yazı sayesinde kendine gelir.
    Sevgiler

  38. Engin Bey blog yazarlarına ve okurlarına tavsiyeler hepimiz için çok bilgilendirici bir yazı olmuş. Bu konuda bütün söylediklerinize katılıyorum. Bizler birbirimize destek olmalıyız… bu yazıyı yazarak bence blog yazan herkese en büyük desteği vermişsiniz. Teşekkürler

  39. Yazınızı çok faydalı buldum. Bilmediğim bazı şeyler öğrendim teşekkür ederim. Blogda çok eski değilim, çok düzenli yazı paylaştığım da söylenemez ama bir kitle elde etmiştim google+ toplulukları sayesinde. Şimdilerde ise yazı paylaşsam bile okunmayacağını düşünerek paylaşmaktan çekiniyorum. İzlemeye alıyoruz ama izlediğimiz kişiler sekmesine tıklayıp her gün paylaşılanları okumayı alışkanlık haline getirmiyoruz sanırım bu da önemli bence. Elimden geldiğince izlediğim bloglar bugun ne paylaşmış diye bakmaya çalışıyorum. Birbirimize destek olmak önemli🙏🏻😊

  40. Bloggerlar için tavsiyeler ve dikkat edilmesi gerekenleri bu kadar güzel bir sekilde anlattığınız için çok teşekkür ediyorum. Maalesef yazıları en basta bloggerlar okumuyor. Yazıyoruz paylaşıyoruz herkes beni okusun diye bekliyoruz. Halbuki asıl iş burda başlıyor. Blogger ve ya wordpress kullanıcıları takip olayini da es geciyor. Takip ediyoruz bir bakiyorum dediğiniz gibi kisa bir sure sonra takipten çıkıyor. Kendimiz için ne istiyorsak lütfen bizde istediğimiz şekilde davranalım. Derdime tercüman oldu bu yazı teşekkürler

  41. Öncelikle kendimize yapılmamasını istediğim şeyleri başka bloglara yapmayacağız onları ziyaret edeceğiz ki onlarda bizi etsin zaten detaylı yazdım yazımda çok teşekkürler.

  42. Merhaba, özellikle 4.maddeye katılıyorum. Çünkü artık bir çok kişi blog yazılarını okumadan direk başlığa göre yorum yapıyor. Örneğin, kişi benim siteme girmiş, 2 tane yorum yapmış yorum zamanlarına bakıyorum aralarında 2 dk lık dahi zaman farkı yok. Bu kadar kısa sürede nasıl okuyorlarsa o yazıyı 🙂

    Gerçekten bir çok kişi böyle yapıyor, tabi öyle olan yorumları direk olarak siliyorum. Kimse yorum yapmak zorunda değil ki, öyle yorum yapacağına hiç yapmasın daha iyi. Ayrıca blogspot altyapılı sitelerde izle özelliği var. WordPress sitelerde ise e-posta aboneliği var. Fakat bunu da bir çok kişi bilmiyor veya e-posta adresini yazdıkları için abone olmayı korkuyorlar. Oysa abone olduklarında hem yeni yazılardan haberdar olacaklar. Hemde e-posta adresleri hiç bir yerde paylaşılmayacak.

    Tavsiyelerinizin, özellikle de yeni blogger arkadaşlarımız için oldukça faydalı olacağını düşünüyorum. Gönülden teşekkür ederim.

  43. Merhabalar gökhan bey bildiğim kadarı ile ve dilimin döndüğünce bir şeyler yazmaya çalıştım bu kadar yazmama rağmen bu yazıda bile çok okunmadan yazılan bir çok yorum var yapacak bir şey yok insanlar bu şekilde malasef saygılar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu