İŞ HAYATINDA BAŞARIYA ULAŞMANIN 9 YOLU
Artık günümüzde iyi bir okul bitirmek, birkaç yabancı dil bilmek gibi özellikler başarılı iş hayatına ulaşmak için yeterli olmuyor. Kişiliğiniz, karakteriniz, iş hayatındaki davranışlarınız, olaylara bakış açınız ve yaklaşımınız başarı oranınızı büyük ölçüde etkiliyor. Sizi iş hayatında başarılı kılacak alışkanlıklar ve prensipler edinerek gelecek günlere sağlam adımlarla gidebilirsiniz.
Sizden ne istendiğini ve beklenildiğini bilin
Başarılı olabilmenin anahtarlarından bir tanesi sizden ne istenildiğini tam olarak bilmenizdir. İşveren bir görevi yapmanızı istediğinde, o görevi tam olarak anladığınızdan emin olmalısınız. Verdiği görevi doğru ve eksiksiz olarak yerine getirmek bu şekilde mümkün olacaktır.
Verilen görevi yapmış olmak için yapmayın
Size verilen ve yapmak zorunda olduğunuz görevleri geçiştirmeyin. Hemen bitirmek için karambole getirmeyin. Size verilen her görevi özverili şekilde aynı zamanda eksiksiz tamamlamak için işyerinizde kademe olarak yükselmenizi sağlar. Çünkü üstleriniz verdiği her görevin layıkıyla yerine getirilmesinden emin olurlar. Sizleri önemli pozisyona getirmek için şüpheye düşmezler.
Pozitif olmalısınız
Her zaman güler yüzlü ve pozitif bir yaklaşım da olmak iş yerinizde başarılı olmanızı sağlar. İş arkadaşlarınızı desteklemeli, onlarla olan ilişkilerinizi saygılı ve mesafeli tutmalısınız. Ekip çalışmasına uygun olmanız sizi başarılı kılacaktır.
Eleştiriye açık olun, kabul etmeyi bilin
Sadece iş hayatında değil, günlük hayatta da eleştiri kabul etmek özgü kabul etmek kadar önemlidir. Size yapılan eleştirileri olumlu şekilde karşılamalı ve bu eleştirilerden faydalı sonuçlar çıkararak iş yaşamında başarılı olabilirsiniz. Yapılan eleştiri karşısında sinirlenmeyip karşı taraftaki kişinin söylemek istediğini iyice kavramadan asla cevaplamayın.
Kendinizi her alanda geliştirin
İş hayatında başarılı olan insanlar, her alanda kendisini yetiştirmiş, teknolojiye uyum sağlamış, alanındaki yenilikleri takip etmiş insanlardır. Senelerdir aynı pozisyonda olmanız sizin yükselmeye ve ilerlemeye uygun bir kimse olmadığınızı düşündürecektir. Bu nedenle alanınızı kendiniz geliştirmeyi hedefleyin ve sertifikalarla, eğitim belgeleriyle taçlandırın.
Şikayet etmeyin, çözüm üretin
Hayatınızın her anında olduğu gibi iş hayatında sorunların karşısında yerinde sayanlar değil, o sorunlara en sağlıklı çözümleri üretenler iyi yerlere gelir. Çözüm bulmak yerine sürekli şikayetlerde bulunmak sizi iş yerinde uyumsuz ve güçsüz bir karakter olarak gösterir. Bu sebeple şikayet etmeden süreci en sağlıklı çözümlerle atlatın.
Her daim dış görünüşünüze dikkat edin
Katıldığınız iş görüşmesinin ilk gününden emekli olana kadar aklınızdan çıkarmayacağınız bir madde bu. Her daim temiz, bakımlı ve uyumlu olmalısınız. Bu sizin pahalı veya marka kıyafetler giymeniz gerektiği anlamına gelmiyor. Kıyafetlerinizin ütülü, temiz, uyumlu, söküksüz-deliksiz olmalı. Kişisel temizliğinize ise her an dikkat etmelisiniz.
Zamanınızı iyi yönetin
Hayatta başarılı olan insanlar her zaman zamanını iyi kullananlardır. Zamanı iyi kullanırsanız, iş akışında gecikmelere sebep olmazsınız, üzerinize düşen işleri vaktinde bitirirsiniz. Aynı zamanda iş yerine saatinde gitmeniz, toplantıya geç kalmamanız sizi güvenilir bir çalışan olarak kılar.
Kişisel yaşamınızla iş yaşamınızı ayrı tutun
Başarılı olmanın yollarından bir tanesi de özel hayatla iş hayatınızın birbirine karışmamasıdır. Özel hayatınızda olan durumları iş hayatınıza yansıtmamalısınız. Aynı zamanda iş hayatınızın yükünü, gerginliklerini dinleneceğiniz ve enerji depolayacağınız zamanlara yüklememelisiniz.
Tavsiye- E-Ticaret Nasıl Yapılır? 3 Farklı E-Ticaret Yöntemi
Sadece merak ettiğim için soruyorum elestri kabul etmeyin kurumsal çalışma hayatınız kaç yıl?
Zamanı iyi kullanmak için neler yapabiliriz? Tavsiyeleriniz nelerdir?
İş hayatında başarıya ulaşmanın yolları içinde en çok "zamanınızı iyi yönetin" kısmında zorlanıyoruz. Araya o kadar çok şey giriyor ki, zaman su gibi akıp gidiyor ve yönetmek gerçekten zor oluyor.
Kurumsal bir firmada 7 sene çalıştım.
Zamanı iyi değerlendirme ilgili bir yazı yayınlayacağım takipte kalırsanız sorunuzun cevabı niteliğinde olacaktır.
Tabi ki herşey yazılanlar kadar olmuyor ben bununla ilgili eğitimlere katılmıştım tabi pratik biraz daha farklı oluyor ama eğitimlerin tabiki de faydası mevcut.