Minimalist Bir Ev İçin Kolay Adımlar
Ev dekorasyonu denildiğinde günümüzde, minimalist tasarımlar çok ön plana çıkıyor. Modern dekorasyonun önemli bir parçası olarak, minimalist tasarımlar dikkat çekiyor.
1960’lı senelerde ortaya çıkan minimalizm kavramı; modern sanatta hem nesnelliği hem de sadeliği öne çıkarıyor. Aynı zamanda minimalizm; modern sanat ve ABC sanat olarak da isimlendiriliyor. Minimalist evlerde; uyumlu, sade ve basit bir dekorasyon ilk göze çarpıyor. Minimalist tasarımlarda; sadelik ön plana çıktığı için kesinlikle gösterişli, abartılı aksesuarlara yer verilmez. Gösterişli aksesuarlar, minimalist felsefenin ruhuna çok terstir. Rengarenk eşyalar, capcanlı desenler, gösterişli avizeler ve mobilyalar minimalizm felsefesiyle hiç alakası yoktur. Özellikle iş yaşamındaki, trafikteki ve daha birçok dış çevredeki stresi bertaraf edebilmek için evinizi minimalist düzenle tasarlamanızı tavsiye ediyoruz.
Minimalist Ev Dekorasyonu Nasıl Olur?
Minimalist ev dekorasyonu; yukarıda da belirttiğimiz üzere sadeliği savunuyor. Minimalist bir eve sahip olmak temelde çok emek istiyor. Lüks, sofistik, sade, modern ve gösterişsiz tasarımlarla minimalist bir eve sahip olabilirsiniz. Belirttiğimiz uygulamaları doğru şekilde yaparak ancak minimalist ev dekorasyonu oluşturmuş olacaksınız. Doğru şekilde minimalist tasarım yapabilmek için farklı ve akla zor gelen yöntemleri kullanmalısınız.
Minimalist dekorasyonda; denge ve düzen temaları çok önemlidir. Birbirini tamamlayan mekanlarda özellikle; gözü yoran renkleri, büyük ve kaba eşyaları, boğucu malzemeleri kesinlikle tercih etmeyiniz. Karmaşadan uzak, sizi huzurlu hissettirecek dekorasyonu evinizde yapınız. Minimalizm felsefesinde hem haz hem de saf akıl ön plandadır… Minimalist tasarım; evin belirli yerlerinde mobilya ile çeşitli dekorasyon işlemleri yapılarak diğer bölümler evin boş bırakılıyor. Buradaki amaç; ana temayı vurgulamasıdır diyebiliriz.
Minimalist Ev Dekorasyonunda Dikkat Edilecek Noktalar
Minimalist tasarımlar, insanın iç dünyasında huzur bulmasını sağlayan etkenlerin başında geliyor. Minimalist bir tasarım elde etmek için birkaç önemli nokta vardır. O noktaları şöyle sıralayabiliriz:
Nötr Arka Plan Oluşturmak
Minimalist ev tasarımında klasiklik ön planda tutulacaksa, temel renkler mutlaka kullanılmalıdır. Ekru esintili tonlardan tutunda, yeşil gibi renkler dekorasyonda kullanıldığı takdirde; sakinlik, temizlik ve taze görünümlülük mekâna yansıyor. Doğal ışığın bol olduğu bir mekâna, soğuk beyaz ton kullanarak nötr arka plan oluşturabilirsiniz. Mekâna canlılık katmak istiyorsanız gözü yormayacak; kahverengi, yeşil ve mavi renkleri tercih edebilirsiniz.
Basit Tasarım
Minimalist bir ev için basit tasarımlara önem veriniz. Küçük mobilyalar, gözü yormayan desenler, renkler ve aksesuarlar kullanınız.
Stile ve İşlevselliğe Önem Verin
Kullanmadığınız eşyaları saklayabileceğiniz, daha çok yüzey ve oturma alanı oluşturabileceğiniz tasarımlara önem veriniz. Yüzey alanı oluşturabilmek adına; oturma odasına bank ve masa koyunuz.
Şık Depolama Ürünleri Temin Ediniz
Ortalığa dağılan eşyaların sebep olduğu karmaşıklığı toplamak adına, şık depolama ürünleri tasarlayınız. Minimalist ev dekorasyonu yapabilmek için ortamdaki karmaşıklığı öncelikle gidermeniz gerekiyor. Bunun içinde şık depolama ürünlerini temin ediniz.
Dağınıklığın Yok Edilmesi
Minimalist tasarımda dağınıklığın yok edilmesi çok önemlidir. Ortamın mutlaka derli, toplu olması gerekiyor.
Ürünleri Kaliteli Kullanın
Minimalist bir tasarlayabilmek için ürünlerde kaliteye önem veriniz. Kaliteli ve klasik aksesuarlar tercih ederek evinize bambaşka bir hava katabilirsiniz.
Farklı Dokularda Benzer Tonlar Kullanınız
Nötr tonlardaki minimalist odayı, dokuyla tamamlayabilirsiniz. Nötr tonları; boncuk yastıklarla, örme örtülerle ve kadife dekorlarla tamamlayabilirsiniz.
Her Eşyanın Mutlaka Amacı Olmalı
Minimalist bir ev tasarlarken eşyaların mutlaka bir amacı olmalıdır. Mobilyalarınızı tamamlayan aksesuarlar kullanınız. Minimalist tasarımlar denildiğinde mutlaka eşyaların amaca hizmet etmesi gerekiyor. Onun için bir objeyi, aksesuarı evinize alırken mobilyanızla uyumuna ve amacına dikkat ediniz.
Tavsiye Yazısı : Aile İçi Şiddetin Sebepleri Nelerdir?