editördenmim

Blogger Mimi- Hür Post’un Blog Yolculuğu

Değer verdiğim ve gerçekten yazılarını okumaktan keyif aldığım, bir yazı okumak için girip ve bir türlü çıkamadığım değerli Duo Diyet  blogundan Hür Post’a bir mim daveti gelmiş. Böylesine kıymetli bir blogdan davet gelir de hiç davete icabet etmez mi insan 🙂 Kendilerine çok teşekkür ediyor ve mimini okumak isteyenler için de linkini buraya bırakıyorum.

Blogger mimi bloggerları bir birlerine daha çok yaklaştıran, kaynaştıran ve birbirlerini daha iyi tanımalarına fırsat sunan etkili etkinliklerden biridir. Tabi her ne kadar tanımayı kaynaştırmayı sağlıyor desek de, aslında blogger arkadaşlarımız mim sorularına genel olarak çok kaçamak cevaplar veriyor sanki, yanılıyor muyum? 😉


Hadi bakalım, şimdi benim bloggerlık serüvenime geçelim. Keyifli okumalar…

Blogger Mimi ile Hür Post’a Yolculuk…

Blogger Mimi- Nasıl Blogger Oldum


Blog dünyasına nasıl adım attın? Hadi anlat bize!

Sene 2015. Yağmurlu bir günde emlak ofisimde otururken, bilmediğim konular hakkında internetten araştırma yapıyordum. Emlak sektöründe  kullanılan terimlerle ilgili okuduğum bir yazıda yanlış bilgilendirme olduğunu fark ettim. Dedim ki, “böyle bir sayfa ben de açamaz mıyım? Açarım elbet, hem de daha iyisini…” Böylece blog nasıl açılır, nasıl blogger olunur, bloğumu nereden nasıl açmalıyım, diye araştırırken, bu süreçte işlerimin yoğunluğu nedeniyle araştırmalarımı yarım bırakmak zorunda kaldım. 

Sene 2016. Tekrar büyük bir hevesle blog araştırmalarına koyuldum ve ilk aşamada bloggerla devam etme kararı alıp bloğumu açtım. Tabi o zamanlar HürPost değil Bilgi Kırıntıları olarak başlamıştım. Özellikle emlak sektörü ile ilgili bilgiler eklediğim bloğumu biraz daha çeşitlendirmek ve farklı alanlarda da yazmak istedim. 

Bu şekilde bir süre devam ettim ama yine işler yoğunlaştı ve ben bir kez daha blog işlerine ara vermek durumunda kaldım. 2018′ de yazmaya tekrar başladım, 2019’da bloğum için özel bir domain almam gerektiğini düşündüm. Artık  Hür Post olarak yola devam ediyor ve daha aktif bir şekilde bloggerlık yapıyorum.


Bloğunu kısaca tanıt desem, neler söylemek istersin?

Emlak sektörü ile ilgili konularda blog yazmaya başlamıştım fakat zamanla sevgili blogger arkadaşların önerileri ile çeşitlendirme kararı alarak artık teknoloji, kültür-sanat, emlak, para, sağlık ve yaşama dair pek çok konuya kapı açtım ve aslında bu şekilde kendimi daha özgür hissettiğimi fark ettim. Meğer yazmak istediğim ne çok şey varmış… Elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum. Her geçen gün blogumu daha çok geliştirmek için gayret sarf  ediyor, herkesin faydalanabileceği iyi bir blog ve blogger olmaya özen gösteriyorum. 

Yazarken olmazsa olmazların nelerdir?

En başta çay olmalı. Çay kesinlikle çok önemli, enerji ve konsantrasyon için olmazsa olmazım… Akabinde, bir çok  blogger arkadaş gibi ben de sessiz, rahatlıkla odaklanabileceğim bir ortam ve zaman seçerim. 

Yazılarımı yazarken, her defasında araştırma yaptığımı söyleyemem, bazen içimden geldiği gibi yazıyorum (teknik konular hariç.) Daha sonra yazımın SEO uyumluluğunu kontrol ederim. Malum, hepimiz arama motorlarının en tepesinde (en azından ilk sayfada) olmak isteriz. Bunun için detaylı anahtar kelime analizi yapar ve yazılarımı bu kelimeleri de baz alarak oluştururum.

Son olarak da görselleri ayarlarım. Bir yazıda kullanılan görsel gerçekten çok önemli. Bazen bir görsel yazının önüne geçebiliyor ve blog trafiğimizin büyük bir bölümünü oluşturabiliyor. Bu nedenle, telif sorunu olmayan güzel bir görsel bulup boyutlarını, renklerini, başlık ve açıklama kısımlarını düzenleyip özgünleştirerek yazıma ekliyorum. Şu an taslakta 16 adet yayımlanmayı bekleyen yazım var. Olur da işler yoğunlaşırsa diye, her zaman taslakta yazı bulundurmaya çalışıyorum. Her ihtimale karşı küçük bir önlem diyebilirim buna.

Ne sıklıkta yayın giriyorsun?

Tam olarak bir takvimim mevcut değil ama genellikle 4-5 günde bir yazı girmeye çalışıyorum. Muhakkak aksattığım dönemler olmuştur, bu yüzden takipçilerimden özür dilerim. Yazmayı çok sevsem de bazen iş güç, koşturmaca derken bazı şeyleri ihmal edebiliyoruz. Kendime göre belli bir rutin oluşturduğum için artık kolay kolay bloğumu, blog paylaşımlarımı aksatacağımı düşünmüyorum.

Değiştirebilme imkanın olsa Blogger’da neyi değiştirirdin?

İlk blog yazmaya başladığımda bu kadar ilerletebileceğimi düşünmemiştim açıkçası. Bloggerlığa şimdi başlasam muhtemelen Wordpress altyapısını tercih ederdim. Çünkü Wordpress’in sağladığı sınırsız imkanların zerresi Blogger’da yok. Öylesine kısıtlı ki… Özellikle blogger temalarının yetersizliği ve profesyonellikten uzak oluşları, Wordpress’e daha sempatik bakış açısı geliştirdi bende.


Tabi yine de yeni başlayanlar için tecrübe kazanmaları açısından blogger faydalı olabilir. Nihayetinde ücretsiz bir hizmet sunuyor ve kendimizi blog konusunda geliştirirken, ne kadar hata yaparsak yapalım herhangi bir maddi kaybımız olmuyor 😉 Yine de, bir aksilik çıkmazsa ileride Wordpress’e geçiş yapmayı düşündüğümü söyleyebilirim.


Yazılarının içinde en çok fayda sağlayan yazın ya da yazıların hangileridir?

Bir arkadaşımın önerisi üzerine yazdığım “Apartman Kuralları: Apartmanda Uyulması Gereken Kurallar” başlıklı yazımın hiç bu kadar aranan bir konu olacağını tahmin edemezdim. En çok trafik sağlayan yazılarımdan biri oldu. Demek ki faydalı bir yazı olmuş ki trafiği de bu kadar yüksek 🙂

Bir diğer yazım ise “Sokak Hayvanları İçin Kış Aylarında Neler Yapabiliriz” Aslında bu yazımın öyle büyük bir trafik aldığını söyleyemem ama konu itibariyle çok önemsediğim bir yazı bu. Dolayısıyla, şahsıma bir fayda sağlayıp sağlamamasıyla çok ilgilenmiyorum. Bu yazıyı hayvan dostlarımız için yazdım ve benim onlara bir faydam olsun istedim. Umarım bolca okunur ve herkes elinden geleni yapar…

Bunların dışında daha birçok faydalı içeriğim var ama elbette hepsini buradan belirtmeyeceğim. İlgilenenleri kategoriler arasında sörf yapmaya davet ediyorum :)) 

Senin sevdiğin blog türleri hangileri?


Benim en çok dikkatimi çeken bloglar teknoloji blogları ama iyi bir yazı, doğru bilgiler, doğru başlıklar da o bloğu ziyaret etmeye teşvik edebilir beni. Zaten bir kere kaliteli olduğuna inandığım blogların yazılarını okumadan geçmem. Tabi blog dünyası çok geniş ve uçsuz bucaksız. Hepsini okumaya ya da ziyaret etmeye ömrüm yetmez. Buna rağmen mümkün olduğunca çok okumaya ve iyi yazıları okumaya gayret ediyorum.

Bloğunla ilgili içine sinmeyen ya da değiştirmek istediğin şeyler var mı?

Özellikle tema konusunda bir türlü istediğimi bulamamak canımı sıkıyor. Daha önce çok basit bir tema kullanıyordum. Ee doğal olarak takipçilerimin de bolca eleştirisine maruz kalıyordum. Şimdilik nispeten biraz daha iyi bir tema yükledim ama kesinlikle tatmin edici değil, bunun farkındayım. 

Daha önce de belirttiğim gibi Blogger tema konusunda çok kısır. Sürekli tema değiştirmek belki hoş karşılanmayabilir, ancak seçenekler sınırlı olduğu için içime sinen bir tema bulana kadar denemeye devam edeceğim. Yakında bir tema değişikliği daha yapacağım. Bunu da bu yazı vesilesiyle açıklamış olayım. Bu kez biraz daha ümitliyim 😉 


Bloğunla ilgili hedefin nedir?


Hür Post olarak daha çok tanınmak, takipçilerim için en faydalı bilgilerle donatılmış kendi alanında en iyi blog olmak, daha çok gelişmek ve bloğu geliştirmek, düzenli olarak içerik girerek güncelliği korumak, yazı sayılarını ve kalitesini arttırmak vs… Bir çok hedefim mevcut olsa da şimdilik bunlara dikkat etmem gerektiğini düşünüyorum. Umarım hepimiz, günün birinde hak ettiğimiz başarıyı yakalayabiliriz…

Hür Post’un blogger’lık yolculuğu genel olarak bu şekilde. Ben bu blogger mimi sorularını yanıtlarken çok keyif aldım. Umarım sizler de okurken keyif almışsınızdır. 
Şimdi gelelim benim mimleyeceğim bloglara;

– isbufikirbu

– rehitu

Bir önceki mim yazım- Bir Mim Daha Geldi ve Gitti…

Engin Çilekci

Keşfet, Öğren, Paylaş

İlgili Makaleler

64 Yorum

  1. Çok çok güzel, şahane bir blogger mimi hazırlamışsınız. İnanın okurken büyük keyif aldım. Zaten yazılar her zaman çok içten 🙂

    Google'ın Blogger temalarını gerçekten geliştirmesi gerekiyor, bu konuda size tamamen katılıyorum. Herkes kendi özel temasını yazacak kadar teknik donanıma sahip değil, Blogger'ın ücretsiz temaları da o kadar yetersiz ki, zaten ücretsiz sürümlerin üzerinde fazla oynama şansı da tanınmıyor. Tabi şifreler kırılıp oynamalar yapılabilir ama bu asla etik bir davranış olmaz. Yapanları da hiç hoş karşılamıyorum açıkçası. Umarım içinize sinecek bir temanız olur yakında 🙂 Olmasa da, dediğiniz gibi, denemeye devam…
    Sevgiyle kalın.

  2. Blog dünyasında çok yeni biri olarak, Yazarken olmazsa olmazların maddesinde çok güzel bilgiler edindim. Bütünüyle de çok güzel, keyifli bir yazı olmuş. Emeğinize, kaleminize sağlık👍

  3. öncelikle şunu söyliyebilirim bu güzel yazının ardından ilk başlarda bir merak ta olsa baya bi geliştirmişşiniz kendinizi tebrik ederim gözlemlediğim kadarı ile sayfanız oldukca zengin içeriğe sahip ve herzaman güncel tutuyorsunuz iyi yoldasınız başarılarınızın ve birbirinden güzel makalelerin devamını bekleriz

  4. Bilgi Kırıntıları ile başlayan mütevazi blog yolculuğu, Hürpost ile bilgi çağlayanına dönmüş durumda. Bu başarının artarak devamını dilerim. İyi ki mimlemişim dedirten bir ihtimam ile cevaplamışsın Blogger Mimi sorularını. Çok teşekkürler, umarım istediğin hedeflerine ulaşırsın.

  5. Teşekkürler Elimizden geldiğince içten ve samimi bir blogger mimi yazmaya gayret ettik. Tema değişikliği yaptık fikirlerinizi bu konuda almak isteriz teşekkürler.

  6. Bir işi yaptığımız da hakkını vermek gerekli diye düşünenlerdenim ve mümkün mertebe kendimizi geliştirmeye çalışıyoruz.Tabiki güncel kalacaktır sayfamız çok sağolun

  7. Çok teşekkür ederim bu güzel ve motiveli yorumunuz için sizin gibi değerli bir blogdan gelince blogger mimi bizde daha çok özen ve imtimam gösterdik saygılar.

  8. Hocam çok güzel içtenlikle hazırlamışsınız mimi. Kaçamak cevaplar verildiği doğrudur yapmasınlar böyle =) Web aleminde başarı sağlamış kişilerin cvlerine baktığımızda bir yanlışlığa ve daha doğrusunu gösterme mücadelesini görürüz yani hayatın bir yansıması değil midir bu!
    Blogger da tema konusunda haklısın, 352635246 defa tema değiştirmişimdir bende. Bloggerla ilgili aslında eskiden google indexlemesi falan daha iyiydi, yazılan her konu 3 saniye içinde çıkardı google de, buna kısıtlama geldikten sonra tabi wp nin kendini geliştirmeye devam etmesiyle özellikle görselde öne geçti.
    Beni mimlediğiniz içinde ayrıca teşekkür ederim. En kısa zamanda hazırlayacağım.

  9. Cevaplarınız gayet net ve içten. Bazı blogger dostlarının mimlere verdikleri kaçamak cevaplar kendilerini bağlar, ne zararı olabilir ki bize. Varsın saklasınlar istedikleerini, ne fark eder. Sizin bilgilerinizi paylaşmak konusunda düşüncelerinize saygı duyuyorum. Ben de paylaşmaktan yanayım sizin gibi. Her zaman bunun faydasını gördüm.

  10. ben teşekkür ederim ama siz yeni değilsiniz bir çok kere sayfama geldiniz bilgi kırıntıları idi şimdi hürpost oradan biraz karıştırdınız sanırım.

  11. Tabiki insanların bilgilerini saklaması kendilerini bağlar ama sonunda beni daha yakından tanıdınız değil mi demeleri biraz abest oluyor sıkıntı yok herkes istediği gibi doldurabilir.

  12. Hepimiz blog dünyasında ayrı ayrı renkleriz işte.Ben de bazen içimden ne gelirse onu yazıyorum,bazen de araştırarak yazıyorum.Ruh halime bağlı 🙂
    Mutlu yıllar dilerim 🙂

  13. Fuodiyetin güzel paylaşımları var bende yorum bırakmak istiyom ama yorumda mail adresi istdeğinden dolayı youm bırakamıyom maalsef..umarım bu sorun düzelir diyelim..size de blog dünyasıunda başarlar dilerim..😊

  14. Teşekkürler aynen genelde bende bilgi ağırlıklı yazıyorum bazen mimler oluyor nadirde olsa içimden gelenleri iyi ruh halleri diliyorum mutlu yıllar.

  15. Çok güzel bir mim olmuş ve sizi daha yakından tanımış olduk.
    Evet google blogger tema seçenekleri çok kısır keşke daha çok seçenek sağlasalar..
    Sessizlik ve çay iyiymiş ben de kahve eşliğinde yazabiliyorum:)

  16. bilgi kırıntılarınında hurpostunda müdavimiyim hergün geniş açıklamalı yazılarınızı okuyorum ve benim açımdan bayagı faydalı oluyor mim yazınızıda büyük bir dikkatle okudum nasıl blogger oldugunuzu ve sonrası hakkında samimi bir dille cevap vermişsiniz teşekkürler

  17. Duo diyet bizde anmış olalım burda gerçekten çok kaliteli bir bloğu var.

    Hürpost bu başlığı ilk gördüğümde çok sevmiştim hala seviyorum çünkü öyle bir başlık ki her konuda bulduğunuzda paylaşım yapabiliyorsunuz. Ve blogger logunuz da çok güzel bana profesyoneliği anımsatıyor. Başarılar dilerim.

  18. Çok teşekkür ederim elimizden geldiğince ekibimiz ile uğraşıyoruz tabi ne kadar oluyor bilmiyorum ama bizde size başarılar dileriz. Hurpost sizlerin sayfası her daim bekleriz.

  19. Blog konusunda 2015 ten bu yana ısrarlı ve sebatkar olman çok önemli bence. Çünkü buradaki en önemli başarı pes etmemek, düzenli ve nitelikli yazı girmek, blog okumak, yorum yapmak… Bütün bunları benim de layıkı ile yaptığım söylenemez gerçi ama elimden geldiğince kopmamaya çalışıyorum. Keyifle okudum. Emeğine, yüreğine sağlık 😊🤚.

  20. ben sizi takip ediyorum yani bir çok yerde rastlıyor ve yazılarınızı okuyorum sizinde bir kaç blogger mimi yazınızı okumuştum yani kendinize haksızlık etmeyin iyisiniz bence teşekkürler.

  21. Hürpost Bilgi Kırıntıları nın yeni isimli haliymiş demek:))Yorumlarınıza cevap vereyim acaba takip ediyor muyum, dedim baktım takipteymişim ama isim değişikliği olmuş.Tabi ben biraz uzak kaldım bu aralar.Kaçırmışım galiba. Net cevaplarla tanımış olduk sizi. Bol paylaşımlı günler dilerim.

  22. Teşekkür ederim Evet bilgi Kırıntıları hürpost oldu tabi domain almanın isim değiştirmenin de bu tip sıkıntıları mevcut işte tanınmaz oluyorsun bir anda takipçilerin kafası karışıyor sağlık olsun bu blogumuzu da tanıtırız umarım :9

  23. Aytül hanım evet isim değişikliğinin bu gibi zararları mevcut işte tanınırlığımız biraz kaybettik yani dolayısıyla ziyaretçi sayımızı Teşekkürler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu