emlak
Yurtdışında Yaşayanlara Tapuda Yeni Kolaylıklar
Tapuda Yeni Dönem
Tapu Kanunu‘nda yeni yapılan 28 maddelik değişiklikle kentsel dönüşüm, 2B arazileri, tapu ve İmar Barışında vatandaşların yaşadığı mağduriyetleri çözecek yeni adımlar atıldı. Yeni kabul edilen kanunda tapu işlemlerine yönelik yapılan değişikliklerle, uygulamaya vatandaşlar için yeni kolaylıklar getirildi.
Düzenlemeye göre, gayrimenkul alım satımında, tarafların aynı yerde olmasına gerek kalmadı. Her iki taraf da farklı tapu müdürlüklerinde olması yeterli olacak. Ama ödemeler için benim size tavsiyem Tapu takas sistemini kullanmanız, mağduriyet yaşamamak için. Çünkü Bir arada olmamanın, güvensizliği de söz konusu olacaktır. Bu güvensizliği Tapu Takas Sistemi ile aşabilirsiniz.
Düzenlemeye göre, gayrimenkul alım satımında, tarafların aynı yerde olmasına gerek kalmadı. Her iki taraf da farklı tapu müdürlüklerinde olması yeterli olacak. Ama ödemeler için benim size tavsiyem Tapu takas sistemini kullanmanız, mağduriyet yaşamamak için. Çünkü Bir arada olmamanın, güvensizliği de söz konusu olacaktır. Bu güvensizliği Tapu Takas Sistemi ile aşabilirsiniz.
Tapu Kanunu düzenlemesi en çok yurt dışından alım yapacak gurbetçi vatandaşlar ile yabancı ülke vatandaşlarının işlerini kolaylaştıracak.
Yurt dışında yaşayan vatandaşların tapu alabilmeleri için aynı yurt dışı temsilciliğinde veya aynı tapu müdürlüğünde bulunmaları şartı vardı. Ancak taraflar, farklı yerlerdeki görevliler huzurunda satış ve alış işlemlerini, yapmak istediklerini beyan edecekler ve sözleşmelerini tamamlayabilecekler.
Yurt dışında yaşayan vatandaşların tapu alabilmeleri için aynı yurt dışı temsilciliğinde veya aynı tapu müdürlüğünde bulunmaları şartı vardı. Ancak taraflar, farklı yerlerdeki görevliler huzurunda satış ve alış işlemlerini, yapmak istediklerini beyan edecekler ve sözleşmelerini tamamlayabilecekler.
Hatalı Bloklar Düzeltilecek
Hata yapılmış blok veya bağımsız bölüm numaralarının daha kolay ve masrafsız bir şekilde düzeltilebilmesi amacıyla da düzenleme yapıldı.
Uygulamada, hatalı bağımsız bölümlerin malikleri bu hatanın giderilmesi için bağımsız bölümlerin trampası veya satışını yapmak zorunda kalıyordu. Yine blok numarasında yapılan düzeltme işlemlerinde oybirliğinin aranması çoğu zaman karar alınmasını imkânsız hale getiriyordu.
Uygulamada, hatalı bağımsız bölümlerin malikleri bu hatanın giderilmesi için bağımsız bölümlerin trampası veya satışını yapmak zorunda kalıyordu. Yine blok numarasında yapılan düzeltme işlemlerinde oybirliğinin aranması çoğu zaman karar alınmasını imkânsız hale getiriyordu.
Fotoğraf Şartı Kaldırıldı
Bürokrasi ve kırtasiyeciliğin azaltılması için fotoğraflı tapu işlemlerine fotoğraf yapıştırılması işlemi yürürlükten kaldırıldı. Artık vatandaşların tapuda işlem yaparken fotoğrafları alınmadan talepleri karşılanacak. Fakat Alıcıların isteği doğrultusunda fotoğraflı olarak tapularını almaları da mümkün kılınacak.
Hisseli Yerlerde Sıkıntı Giderilecek
Tapu sicili uygulamasında, geçmişten bu yana bir çok kez sıkıntıya dönüşen hisseli yerler vatandaşın, mağduriyetine sebep oluyordu. Hisse hatalarının düzeltilmesi için yeni bir yöntem geliştirildi ve düzeltme süreci etkin hale getirildi. Yeni uygulama ile, tapu kayıtlarındaki hisse hatalarının düzeltilebilmesi için konunun ilgililerine tebligat yapılacak.
Tebliğ edilen tarihden itibaren 30 gün içinde ilgililere, muvafakat verilmesi halinde düzeltme işlemi yapılacak. Bu süre içinde muvafakat verilmezse, tapu müdürlüğünce hatalı kayıt resen (onayları olmadan danışılmadan) düzeltilecek.
Yurtdışında yapanların emlak alım satımının kolaylaşması iyi bir haber ☺️
Tapu takas sistemini kullanmak önemli, bunu anlatmıştınız daha önce. Foto olmaması iyi, bide hisseli yerlerle ilgili sıkıntılar çok oluyordu, giderilmesi iyi olmuş. Teşekkürler paylaşım için.
Yabancılara ev satmanın daha kolay olmasını yolunu açmışlar resmen.
Yurt dışında yaşayanlar için tapuda yapılan bu kolaylıklar gayet güzel olmuş. Sayenizde bilgi aldık. Teşekkürler.
Yurtdışında yaşayanlar için faydalı yenilikler gelmiş bilgilendirme için teşekkür ederim. Bu arada yeni temanız sade ve şık güle güle kullanın.
Engin bey temanız gayet güzel olmuş
özellikle sizlere faydalı olması dileği ile 🙂
Rica ederim umarım faydasını gören arkadaşlar olur
tabi buda farklı bir kolaylık olmuş 🙂
Biz teşekkür ederiz saygılar.
Erhan bey yazımız umarım faydalı olur Tema içinde teşekkürler.
Yusuf Bey teşekkürler.
Yeni tema güzel olmuş güle güle kullanın
Geç de olsa iyi bir gelişme. Bir dönem emlakçılık yapmıştım. 5+2 dubleks bir evi sattım ama sırf hatalı numaralamadan dolayı iş kalmıştı. Alıcı da şüphelenip evi almayınca işlem yan yattı; çamura battı.
Teşekkürler beğenmenize sevindim.
Evet böyle sıkıntılar çıkıyordu umarım iyi olur bundan sonrası 🙂
ah almanyada avusturyada felan bi ev alabilsem ne güzel oluuur 🙂
Ben sana ev bulurum ama komisyon yüksek olur malum yurt dışı 🙂
Yurtdışında yaşıyanlar için güzel bir haber.Yeni temanız çok daha iyi olmuş gülle gülle kulanın.
Evet hem yurtdışı satışlarını artırmak hemde kolaylık için yapılmış ayrıca teşekkür ederim ama halen ufak eksiklerimiz var temada çalışmalar devam ediyor 🙂
O zaman yurt dışında yaşayanlara hayırlı uğurlu olsun diyelim😉
Yurtdışında yaşıyanlar için önemli bir müjde, kolaylıklarını anlattığınız için ellerinize sağlık. Yeni temanızda çok güzel fakat sağa çok yatkın gibi iki veya üç css ayarlarıyla temayı ortalıyabilirsiniz.
Çok teşekkür ederim 5-6 farklı cihazda açtırdım msjınızdan sonra ama kimse böyle bir sıkıntı olduğunu söylemedi bende farklı cihazlarda denemeler yapıyorum. Yeni değiştirdim ufak tefek sıkıntıları da karşılaştıkça düzelteceğiz Bilgilendirme ve ilginize teşekkür ederim.
Tarafların aynı yerde olma zorunluluğunun olmaması yurt ışında yaşayanlar için büyük kolaylık sağlayacak gerçekten.
Bende öyle düşünüyorum gerçi güven problemi için de yazıda nasıl bir yol izlemeleri gerektiğini anlattım teşekkürler.
Yurtdışında yaşayanlara tapuda yeni kolaylıklar getirilmesi iyi olmuş özellikle tarafların ayni yerde olmaması durumu çözülmüş
Yurtdışından yasaşayan vatandaşlara güzel bir gelişme olmuş kolaylık sağlayacağını umuyorum. İyi bayramlar. 🙂
Gerçekten çok faydalı bir yazı olmuş. Yurt dışı işlemleri hakkında çok bilgimiz olmuyor açıkcası normal olarak. Ve Yurt dışında yaşayanlar için çok güzel bir haber 🙂
yurt dışında yaşayanlar için ev alım satımı konusunda büyük kolaylık sağlanmış verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.
Evet farklı bir amaç da yurtdışı satışları artırmak teşekkürler.
Teşekkürler size de hayırlı bayramlar.Umarım sağlıklı ve iyi bir uygulama olur saygılar.
Çok teşekkür ederim zaten bu yazım diğerlerine nazaran daha çok okunuyor faydalı olacak gibi geliyor 🙂
ben teşekkür ederim kıymetli yorumlarınız için
teşekkürler diyelim onların adına
Yurt dışında yaşayanlara tapu işlemlerinde bayağı kolaylıklar sağlanmış, bilgilendirme için teşekkürler 🙂
Ben teşekkür ederim evet ayrıca yurt dışı satışlarını da artırmayı hedefliyorlar.